ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χωρίς μειωμένο φόρο σήμερα τα καύσιμα

Ακριβότερα κατά 8,3 σεντ είναι σήμερα τα καύσιμα κίνησης και 6,2 σεντ τα καύσιμα θέρμανσης λόγω ασυνεννοησίας Υπ. Οικονομικών και Βουλής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έλλειψη συνεννόησης στην διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου με τίτλο «Ο περί Φόρων Κατανάλωσης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023», φαίνεται να είναι ο λόγος που από σήμερα και ενδεχομένως και για τα επόμενα 24ωρα οι καταναλωτές θα πληρώνουν ακριβότερα τα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης. Πρόκειται για νομοσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε στις 22 Φεβρουαρίου από το απερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία συνεδρίαση του πριν την αλλαγή σκυτάλης της κυβέρνησης, με στόχο να υπάρξει παράταση για περίοδο 2 μηνών (από την 1 Μαρτίου 2023 μέχρι τις 30 Απριλίου 2023) της επιβολής μειωμένων συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν εγκρίθηκε, επομένως δεν τέθηκε σε ισχύ. Ωστόσο. σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου στο κρατικό ραδιόφωνο, δεν αποκλείεται να συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής άμεσα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας για να ρυθμιστεί το ζήτημα.

Πάντως, από σήμερα οι τιμές των καυσίμων είναι ψηλότερες από 6-8 σεντ το λίτρο. Συγκεκριμένα, αυξημένα κατά 8,3 σεντ είναι σήμερα τα καύσιμα κίνησης και 6,2 σεντ τα καύσιμα θέρμανσης.

Όπως προκύπτει, από το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας προστασίας καταναλωτή, η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων είναι 1,477, η μέση τιμή της αμόλυβδης 98 οκτανίων ανέρχεται στα 1,542, το πετρέλαιο κίνησης στα 1,638 και η μέση τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,638.

Συνεδριάζει αύριο η Επ. Οικονομικών

Να σημειωθεί ότι στις 15:00 αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Οικονομικών για να εξεταστούν οι τιμές των καυσίμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση