ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Invest Cyprus: Διαδικτυακή έρευνα για την αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου

Θα απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στις ξένες επιχειρήσεις και επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στη διεξαγωγή μεγάλης διαδικτυακής έρευνας για καταγραφή των σημαντικότερων προορισμών για τις ανάγκες της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας με στόχο την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας και επιμέρους τομέων της, προχωρεί ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Invest Cyprus, η έρευνα θα διενεργηθεί μεταξύ 14 – 17 Μαΐου και αντικείμενο διερεύνησης είναι η καταγραφή των σημαντικότερων προορισμών για τις ανάγκες της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, των πτήσεων που θεωρούν «κλειδί» οι ίδιοι οι ξένοι επενδυτές, καθώς και ο καθορισμός των αεροδρομίων – σταθμών (airport hubs), που δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις παγκόσμιες αγορές.

Για τις ανάγκες διεξαγωγής της έρευνας ο Invest Cyprus αναφέρει ότι θα απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στις ξένες επιχειρήσεις και επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, καθώς και σε Κύπριους επαγγελματίες από όλο το φάσμα της οικονομίας, οι οποίοι πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων των εκπροσώπων του κλάδου των επαγγελματικών υπηρεσιών, του τομέα των ακινήτων και της ναυτιλίας.

Πρόσθετα, ο Invest Cyprus αναφέρει ότι θα απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία ή επιχειρηματία να συμμετέχει στην έρευνα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.investcyprus.org.cy.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, ανέφερε ότι ενόψει της σταδιακής επανεκκίνησης των πτήσεων και της διαμόρφωσης των κριτηρίων επιλογής των χωρών με τις οποίες θα αποκατασταθεί η συνδεσιμότητα, στόχος του Οργανισμού είναι να διασφαλιστεί ότι σημαντικές πτήσεις που είναι άμεσα συνυφασμένες με την εξωστρέφεια της κυπριακής οικονομίας θα περιληφθούν στον αρχικό προγραμματισμό, που επεξεργάζεται η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή που συστάθηκε πρόσφατα για το θέμα.

«Ως Οργανισμός έχουμε προδιαγράψει το πλάνο της ΄επόμενης μέρας΄ και έχουμε καταθέσει επισήμως τις προτάσεις μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την άμεση επανεκκίνηση και την καλύτερη προώθηση του τομέα των άμεσων ξένων επενδύσεων», υπογράμμισε ο κ. Καμπανέλλας, προσθέτοντας ότι «η ανάκαμψη θα έρθει μέσα από την εξωτερική ζήτηση και είναι μείζονος σημασίας η άμεση επανέναρξη αεροπορικών δρομολογίων με αγορές-κλειδιά για τη χώρα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομική: Τελευταία Ενημέρωση

X