ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:58
 

Μ. Σκανδάλης: Χτυπούν το όνομα της Κύπρου

Ο μετριασμός των κινδύνων από οικονομικά εγκλήματα εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση, δήλωσε στο Οικονομικό Φόρουμ στη Λευκωσία.

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Τη θέση ότι τώρα είναι η ώρα για τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και Διευθυντής του Τμήματος Συμμόρφωσης του Ομίλου της Τράπεζας Κύπρου, Μάριος Σκανδάλης, ενώ τόνισε πως πρέπει να συνεχίσουν οι προσπάθειες για μετριασμό των κινδύνων από την νομιμοποίηση των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά την ομιλία του στο ένατο Οικονομικό Φόρουμ στη Λευκωσία ανέφερε πως η συνέχιση των προσπαθειών για τον μετριασμό των κινδύνων από οικονομικά εγκλήματα εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση, ενώ παράλληλα η Κύπρος συνεχίζει να δέχεται χτυπήματα που αμαυρώνουν τη φήμη της. Σημείωσε πως τα χτυπήματα είναι από τους ανταγωνιστές της Κύπρου, αλλά και από χώρες που δεν αντιλαμβάνονται τις αλλαγές που έγιναν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Κατέληξε πως πρέπει να παραμείνει η χώρα σε εγρήγορση και να είναι μπροστά πάντα για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.

Ο κ. Σκανδάλης πρόσθεσε δε, πως, η χώρα χρειάζεται να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική της προσπάθεια και ότι τώρα είναι η ώρα για μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας πίσω το πολιτικό κόστος που παραδοσιακά προσμετράτε πρώτο. "Το νομικό και το επιχειρησιακό μας πλαίσιο αποτυγχάνει να διευκολύνει την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας, ενώ πρέπει να προχωρήσουν και η μεταρρύθμιση της δικαστικής υπηρεσίας", σχολίασε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΛΚ τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί η επιβολή των δικαστικών αξιώσεων, ενώ πρέπει να εισαχθεί και σύστημα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης. "Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε στη μεταβίβαση των τίτλων ιδιοκτησίας ακινήτων, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί", κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Οικονομική: Τελευταία Ενημέρωση

X