ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με υπαίθρια γυμναστήρια οι παραλίες της Λάρνακας

Σε Ορόκλινη, Πύλα, Περβόλια και Κίτι

Newsroom K

Νέες δράσεις έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί στα πλαίσια του Προγράμματος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας» που άρχισε εδώ και δύο χρόνια και υλοποιείται σταδιακά σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων με πολύ θετικά αποτελέσματα καθ’ όλη αυτή την περίοδο σε διάφορες παραλιακές περιοχές της Περιφέρειας Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, στον παραλιακό πεζόδρομο Ορόκλινης, όπου ολοκληρώθηκε φέτος η β’ φάση επέκτασής του και έχει τοποθετηθεί και δεύτερο σημείο υπαίθριας εκγύμνασης. Το εν λόγω σημείο βρίσκεται προς το τέρμα του νέου πεζόδρομου κοντά στο ξενοδοχείο Lebay ενώ αρχές Ιουλίου θα τοποθετηθεί και το τρίτο υπαίθριο γυμναστήριο στον εν λόγω πεζόδρομο μετά το εστιατόριο «Χρυσό Ψάρι».

Στην πλαζ της Πύλας έχει επίσης πρόσφατα εμπλουτιστεί με νέα όργανα το υπαίθριο γυμναστήριο. Ταυτόχρονα, και στις δύο παραλιακές περιοχές Ορόκλινης και Πύλας έχουν τοποθετηθεί παγκάκια και ποδηλατοστάτες.

Σε Περβόλια και Κίτι

Επίκειται σύντομα και η τοποθέτηση και δεύτερου υπαίθριου γυμναστηρίου στον παραλιακό πεζόδρομο Περβολιών καθώς επίσης και η φύτευση φοινικόδεντρων στην οργανωμένη παραλία Κιτίου. Υπενθυμίζεται ότι φοινικόδεντρα είχαν επίσης τοποθετηθεί πριν λίγους μήνες στα πλαίσια του υπό αναφορά Προγράμματος και στην παραλία Καστέλα, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι «σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και δεδομένης της αβεβαιότητας όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών τη φετινή χρονιά, αναπροσαρμόζουμε αναλόγως των εξελίξεων το Σχέδιο Δράσης μας, δίνοντας ακόμα περισσότερη έμφαση στη βελτίωση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος».

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης κ. Νεόφυτος Φακοντής δήλωσε πως «το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο που τοποθετήσαμε πριν δύο χρόνια στον παραλιακό πεζόδρομο αγκαλιάστηκε από ξένους και ντόπιους επισκέπτες και βοήθησε στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή, προσφέροντας ασφαλώς και μια υγιή ενασχόληση». Ο κ. Φακοντής διαβεβαίωσε ότι τόσο τα όργανα γυμναστικής όσο και τα παγκάκια αλλά και ο πεζόδρομος ευρύτερα θα απολυμαίνονται βάσει των σχετικών πρωτοκόλλων. Πρόσθεσε επίσης ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει προβεί και σε άλλες βελτιωτικές ενέργειες στην παραλιακή περιοχή, όπως, στην αποκατάσταση του φθαρμένου τμήματος του πεζοδρόμου μπροστά από το ξενοδοχείο Palm Beach, στην αντικατάσταση του φωτισμού στο ίδιο σημείο, καθώς και στη φύτευση φοινικόδεντρων και στην προσθήκη νέου πύργου ναυαγοσωστών στην παραλία Lebay. Επίκειται η επέκταση της φύτευσης κατά μήκος του νέου πεζόδρομου και η τοποθέτηση νέου ναυαγοσωστικού πύργου δίπλα από το περίπτερο Oρόκλινης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Οικονομική: Τελευταία Ενημέρωση