ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μόλις 75.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο στις ΗΠΑ

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ διατηρήθηκε σταθερό στο 3,6%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1969

Newsroom Κ, Αθήνα

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις δημιούργησαν μόλις 75.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο, γεγονός που υποδηλώνει ευρύτερη εξασθένηση της οικονομίας εξαιτίας της πολιτικής Τραμπ στο εμπόριο και ενισχύει τις πιθανότητες η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων δανεισμού τους επόμενους μήνες.

Η δημιουργία μόλις 75.000 θέσεων εργασίας και η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των μισθών τον Μάιο έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη δημιουργία 224.000 νέων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο και με την εκτίμηση οικονομολόγων που είχαν πάρει μέρος σε έρευνα του Bloomberg, προβλέποντας τη δημιουργία 175.000 θέσεων εργασίας τον Μάιο. Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ διατηρήθηκε σταθερό στο 3,6%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1969, αν και το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 3,1% σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία δείχνουν πως η αμερικανική αγορά εργασίας αντιμετώπιζε νέες πιέσεις ήδη πριν από την απόφαση Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα, να επιβάλει νέους δασμούς στις εισαγωγές από το Μεξικό.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και τις αγορές νέων κατοικιών δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία έχει επιβραδυνθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2019 μετά την απρόσμενα ισχυρή επέκτασή της το α΄ τρίμηνο. «Σίγουρα φαίνεται πως μειώθηκε ο ρυθμός αύξησης νέων θέσεων εργασίας», σχολίασε ο Μάικλ Φερόλι, επικεφαλής οικονομολόγος. Τους τελευταίους τρεις μήνες, είχαν δημιουργηθεί στις ΗΠΑ κατά μέσον όρο 151.000 νέες θέσεις εργασίας τον μήνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Οικονομική: Τελευταία Ενημέρωση