ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

35 χρόνια Ναυτιλιακής Αριστείας: Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Γιορτάζει και Σχεδιάζει το Μέλλον

Η σημαία μας πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης

Του Ανδρέα Καραμήτα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια εκλογική συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στην Λεμεσό. Ο ετήσιος απολογισμός έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 35 χρόνια προσφοράς του επιμελητηρίου. Στη συνέλευση παρευρέθηκε σύσσωμη η ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας αλλά και η πολιτική ηγεσία της χώρας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την πολύπλευρη και ουσιαστική συμβολή του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου προς τη συνεχή ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας και επαναδιατύπωσε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση της στενής συνεργασίας με το Επιμελητήριο και τη πολιτική στήριξης προς τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Η Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε το γεγονός ότι ο τομέας της Ναυτιλίας, παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και συνεχίζει να έχει ενώπιον του, είναι ένας δυνατός και σταθερός πυλώνας της Κυπριακής Οικονομίας, επιβεβαιώνοντας εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη δέσμευση να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο, για την πρόοδο του Ναυτιλιακού Τομέα στην Κύπρο.

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Θέμης Παπαδόπουλος, έκανε αναφορά τόσο στα ορόσημα των τελευταίων 35 χρόνων όσο και στα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε. Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε επίσης «Όπως πάντα, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο παραμένει ιδιαίτερα ενεργό συνεργαζόμενο στενά με την κυβέρνηση της Κύπρου και με τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς στο εξωτερικό, κυρίως στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και την Ένωση Ευρωπαίων Εφοπλιστών (ECSA), για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μελών μας, να προωθήσει τις πολιτικές μας και να συμβάλει στην παγκόσμια ναυτιλιακή ατζέντα. Ενώ η ναυτιλία συνεχίζει να αποτελεί ισχυρό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση είναι κλειδιά για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς της και τη βελτίωση των μελλοντικών προοπτικών ανάπτυξης. Η δημιουργία ενός "Ενιαίου Ναυτιλιακού Κέντρου", η ίδρυση ναυτιλιακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, η εισαγωγή ενός εξειδικευμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για τους τομείς ναυτιλίας και μεταφορών, καθώς και η συνεχιζόμενη ψηφιοποίηση, αναμένεται να βελτιώσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα τόσο της σημαίας όσο και της χώρας ως βάση για ναυτιλιακές δραστηριότητες. Για την εκπλήρωση του έργου του, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχή υποστήριξη των εταιρειών-μελών του και στη συνεχιζόμενη συνεργασία με όλους τους συνεργάτες μας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους οποίους θα ήθελα να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μας» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το Επιμελητήριο τίμησε τον αμέσως προηγούμενο του Πρόεδρό, κ. Φίλιππο Φιλή, για την πολύ επιτυχημένη θητεία του ως Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών, θέση που για πρώτη φορά κατείχε Κύπριος Πλοιοκτήτης.

Σύμφωνα με πηγές της «Κ», η βιομηχανία είναι πολύ ικανοποιημένη από τις δράσεις του ΚΝΕ και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εμπορική ναυτιλία από τους παγκόσμιους κλυδωνισμούς. Η ομάδα του ΚΝΕ καθώς και ο Γενικός Διευθυντής εργάζονται άοκνα για την ενίσχυση της Κυπριακής Ναυτιλίας αλλά και την περαιτέρω ενδυνάμωση της. Το ίδιο και ο κ. Θωμάς Καζάκος ο οποίος είναι ένας από τα ηγετικά στελέχη της κυπριακής ναυτιλίας πρεσβεύοντας την υπεροχή της Κυπριακής Σημαίας από όποιο βήμα και αν διαθέτει.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Καραμήτα

Ναυτιλία: Τελευταία Ενημέρωση