ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:50
 

100 φορολογούμενοι οφείλουν πέραν των €100 εκ.

«Πρόσθεση του Τμήματος είναι αυτοί που δεν ανταποκριθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που θα τους δοθεί θα διωχθούν ποινικά»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιστολές σε νομικά και φυσικά πρόσωπα με μεγάλες οφειλές στο ΦΠΑ, στους οποίους περιλαμβάνονται και 100 φορολογούμενοι που οφείλουν ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, έκαστος, άρχισε να αποστέλλει την περασμένη εβδομάδα το Τμήμα Φορολογίας, ζητώντας τους να διευθετήσουν εντός 30 ημερών τις οφειλές τους, διαφορετικά θα διωχθούν ποινικά.

Από τους 100 φορολογούμενους οι οποίοι χρωστούν ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, έκαστος, περιλαμβάνονται και περιπτώσεις που η οφειλή αφορά μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης, αφού σημείωσε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων του Τμήματος για το 2020 είναι η είσπραξη φορολογικών οφειλών και προς αυτόν τον σκοπό θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκστρατείες, κάλεσε τους φορολογούμενους να επισκεφθούν το Τμήμα Φορολογίας για να εξοφλήσουν τις φορολογικές οφειλές τους και σημείωσε πως σε περίπτωση που αδυνατούν να τις εξοφλήσουν θα έχουν την δυνατότητα να προβούν σε ένα διακανονισμό που θα αφορά το σύνολο των οφειλών τους προς το Τμήμα (ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος και άλλων), ο οποίος θα περιλαμβάνει πλάνο εξόφλησης μέχρι και 36 δόσεων.

«Πρόσθεση του Τμήματος είναι αυτοί που δεν ανταποκριθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που θα τους δοθεί και το οποίο θα ανέρχεται στις 30 ημέρες, να διωχθούν ποινικά», υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι σύμφωνα με τα άρθρα 46 και 48 του νόμου για το ΦΠΑ η μη καταβολή του ΦΠΑ και η παράλειψη υποβολής φορολογικών δηλώσεων, αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Ο κ. Μαρκίδης τόνισε ότι το Τμήμα έχει αυτοματοποιήσει την διαδικασία των ποινικών διώξεων και έχει πλέον την ευχέρεια να διώκει ποινικά περισσότερους φορολογούμενους και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόσθεσε ότι φορολογούμενος που θα ζητήσει μετά την ποινική δίωξη ένα διακανονισμό, θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να καταβάλει προκαταβολή ύψους από 30% μέχρι 50% των φορολογικών οφειλών του προς το Τμήμα.

Στο σημείο αυτό ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας είπε στο ΚΥΠΕ πως φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από την Βουλή να επανέλθει ο νόμος Ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, ο οποίος προνοούσε έκπτωση, υπό κάποιες προϋποθέσεις, μέχρι και 95% σε τόκους και επιβαρύνσεις για φορολογίες μέχρι το 2015 και διαβεβαίωσε πως το Τμήμα είναι έτοιμο, ανά πάσα στιγμή, αν επανέλθει το σχέδιο αυτό να το υλοποιήσει.

Τέλος, ο κ. Μαρκίδης ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που φορολογούμενος προβεί σε διακανονισμό των οφειλών του προς το Τμήμα και στη συνέχεια τεθεί σε ισχύ ο νόμος για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει νέος διακανονισμός, που θα λαμβάνει υπόψη τις πρόνοιες του νόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Φόρος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X