ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Μεταφορών: Υπό μελέτη αναδιάρθρωση της εμπορικής ναυτιλίας

Σε εφαρμογή το σχέδιο επιδότησης ναυτικών δοκίμων στα πλοία

ΚΥΠΕ

Ο τομέας της ναυτιλίας είναι ένας έντονα ανταγωνιστικός τομέας το οποίο θα πρέπει να εργαστούμε για να ενισχύσουμε, ανέφερε απόψε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδη, ενώ δήλωσε ότι ομάδα διεξάγει μελέτη για αναδιάρθρωση της εμπορικής ναυτιλίας.

Σε δηλώσεις του με αφορμή την παρουσία του στο πρώτο "Shipping Industry Conference Gala", που οργανώθηκε στη Λεμεσό, ο κ. Δημητριάδης είπε πως, παρά το ότι η κυπριακή ναυτιλία συνεχίζει να αναπτύσσεται τα τελευταία δύο χρόνια, "ζούμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον και θα πρέπει να καταβάλουμε πάρα πολλή προσπάθεια για να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουμε σαν χώρα της ναυτιλίας και να μπορέσουμε να αυξήσουμε και την παρουσία των ναυτιλιακών εταιρειών που βρίσκονται στο νησί μας".

Σημειώνοντας ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον το οποίο μεταβάλλεται συνεχώς, ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως "αυτοί που θα επιβιώσουν είναι αυτοί που ξέρουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα" και ότι "έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε κάποια από μέτρα, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα, γιατί είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός τομέας".

Από πλευράς Κυβέρνησης, συνέχισε, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές από πλευρά των αρμοδίων τμημάτων "ώστε να έχουμε περισσότερη ευελιξία στον τρόπο που εργαζόμαστε" και πρόσθεσε ότι πολλές χώρες έρχονται με καινούργιες ιδέες, οι οποίες ακολουθούν ένα πιο ευέλικτο μοντέλο, ενώ κάποιες έχουν αναθέσει ακόμη και την προώθηση της σημαίας τους σε ιδιώτες.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει σκέψη για ανάθεση της προώθησης της κυπριακής σημαίας σε ιδιώτη, ο κ. Δημητριάδης είπε πως "αυτή τη στιγμή έχουμε μια ομάδα, η οποία δουλεύει πάνω σε μια μελέτη για την αναδιάρθρωση της εμπορικής ναυτιλίας, να κάνουμε υπομονή, να έρθουν με τις δικές τους εισηγήσεις και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε".

Σίγουρα, υπέδειξε, "θα πρέπει να δουλέψουμε με ανοικτό μυαλό" και ανέφερε ότι καθήκον του Υπουργείου του είναι να συγκεντρώσει αυτές τις εισηγήσεις και να τις εφαρμόσει.

"Μαζί με τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να σκεφτούμε τις αλλαγές που είναι απαραίτητο να κάνουμε, ώστε να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε με το σωστό τρόπο και αποτελεσματικά αυτές τις προκλήσεις", συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την προώθηση της εκπαίδευσης σε ναυτιλιακά θέματα, ο Μάριος Δημητριάδης είπε πως αφενός αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εφαρμογή το σχέδιο επιδότησης ναυτικών δοκίμων στα πλοία και αφετέρου, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία με στόχο να δοθούν κάποιες υποτροφίες για σπουδές σε εξειδικευμένα επαγγέλματα της ναυτιλίας.

"Είναι κάτι που αναγνωρίσαμε ότι λείπει αυτή τη στιγμή από την Κύπρο και εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθούν τέτοιου είδους πτυχία", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση