ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης:Τα υφυπουργεία δεν θα διογκώσουν το κράτος,θα νοικοκυρευτεί

Στην Eπ. Οικονομικών έφερε ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω τα νομοσχέδια για τα Υφυπουργεία

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η Κύπρος έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα στον Τουρισμό, αλλά έχει μειωθεί δραστικά η συμβολή του στο ΑΕΠ ανέφερε ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, συζητώντας στην Επιτροπή Οικονομικών τα νομοσχέδια για τη δημιουργία Υφυπουργείων Τουρισμού αλλά και Ναυτιλίας. Όσον αφορά στο Υφυπουργείο Τουρισμού, τόνισε ότι η Κύπρος έχει μείνει στάσιμη σε σχέση με τους άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς και είναι επιβεβλημένη η δημιουργία του Υφυπουργείου σε αυτό τον τομέα.

«Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να ανέβουν οι αφήσεις, αλλά υπάρχουν προβλήματα διαρθρωτικά και ανταγωνιστικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στις μελέτες που έχουν εκπονηθεί, ο κ. Πετρίδης είπε ότι όλες καταλήγουν πως είναι μονοδιάστατος ο τουριστικός τομέας της Κύπρου.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε πρόσθετα ότι, οι ανταγωνιστικές χώρες που ασχολούνται με τον τουρισμό έχουν Υπουργούς και Υφυπουργούς Τουρισμού. Σε άλλες χώρες όπως είπε, υπάρχει όμως διαχωρισμός του marketing και της χάραξης πολιτικής του τουριστικού τους προιόντος. «Ενόψει όμως διαβούλευσης, συμφωνήσαμε εν μέσω διαλόγου πως δεν θα διαχωριστούν αυτά τα δύο και θα ενσωματωθούν οι δύο λειτουργίες στο Υφυπουργείο. Προτείνουμε ένα ευέλικτο υφυπουργείο τουρισμού που θα παρακολουθεί την τουριστική πολιτική», είπε. Ταυτόχρονα είπε, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 20 επιτροπές που σπαταλάται αρκετός χρόνος σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις, ενώ ο κ. Πετρίδης ανέφερε να μετατραπούν σε 7.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με τη σειρά τους, εξέφρασαν τη θετική τους άποψη στη δημιουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού, ο καθένας με τα επιχειρήματα του.

ΚΟΤ – Αναγκαιότητα να δημιουργηθεί

Το υφυπουργείο Τουρισμού είναι αναγκαιότητα, διότι ο Τουρισμός, Πρόσθετα, έχει αναλάβει να κάνει σημαντικότατα πράγματα. «Εμείς πιστεύουμε ότι η ύπαρξη του υφυπουργείου θα βοηθήσει στα μέγιστα», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΟΤ, Άγγελος Λοΐζου.

ΚΕΒΕ – Επιτακτική η λειτουργία

Λαμβάνοντας το λόγο εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ, είπε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα υφυπουργείο, και εν συνεχεία εάν γίνουν και κάποια λάθη, θα διορθωθούν.

ΠΑΣΥΞΕ – Τα κόμματα πρέπει να στηρίξουν το νομοσχέδιο

Από πλευράς του ο κ. Ιωαννίδης του ΠΑΣΥΞΕ, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να δούμε να στηρίξετε το νομοσχέδιο τα κόμματα και να δημιουργηθεί κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει αρκετά χρόνια.

ΣΤΕΚ – Ισχυρή δομή για τον Τουρισμό

«Πάγια θέση είναι να γίνει μια ισχυρή δομή στον τουρισμό, θεωρούμε πολύ σημαντική τη δημιουργία και τη στηρίζουμε ως κοινωνικοί εταίροι. Θέλουμε παραπάνω τουρίστες και αυξημένα έσοδα από αυτόν τον πυλώνα και ευχαριστούμε τον Υφυπουργό για τη θέση του να δημιουργηθεί Υφυπουργείο», ανέφερε εκπρόσωπος του ΣΤΕΚ.

ACTA – Θα λυθούν πολλά προβλήματα

Ο εκπρόσωπος του ACTA Χριστάκης Λοιζίδης, τόνισε με τη σειρά του ότι θα λύσει πολλά προβλήματα που έχει ο Τουρισμός στην Κύπρο.

 

Σημειώνεται πως έπεται η συζήτηση για τη δημιουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση