ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Cyta Hellas φουσκώνει τον Προυπολογισμό της Cyta

To ζήτημα συζητήθηκε στη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών

ΚΥΠΕ

Απαντήσεις και στο δεύτερο κύκλο ερωτήσεων που υπέβαλαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα δώσει γραπτώς το ΔΣ και η Διεύθυνση της CYTA, προκειμένου η Επιτροπή να προχωρήσει σε τοποθέτηση επί του Προϋπολογισμού της Αρχής για το 2017. Ο Προϋπολογισμός της ΑΤΗΚ είχε συζητηθεί από την Επιτροπή Οικονομικών και στις 30 Ιανουαρίου.

Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Αρχής απέστειλε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου αναθεωρημένο Προϋπολογισμό, ο οποίος προβλέπει αύξηση του κονδυλίου 40951 κατά 7,1 εκ που αφορά την κάλυψη ζημιών της CYTA HELLAS για το 2016, ώστε όπως ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΣ της Cyta Ρένα Ρουβιθά – Πάνου, η θυγατρική εταιρεία να μην κλείσει το 2016 αρνητικά.

Επίσης στον αναθεωρημένο Προϋπολογισμό περιέχεται αύξηση του κονδυλίου 20270 κατά 0,5 εκ. ευρώ για τη διενέργεια μελέτης για να μελετηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την CYTA Hellas.

Κατά τη συνεδρία της Τετάρτης η κ. Ρουβιθά – Πάνου ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών ότι η CYTA Hellas έχει μία αξία υποδομών πελατολογίου, προσθέτοντας ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η διενέργεια μελέτης για εξεύρεση επενδυτή.

Εξήγησε ότι μετά το διάταγμα του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων με το οποίο έχει καταργηθεί το προηγούμενο για αποκρατικοποίηση της CYTA, το θέμα της CYTA Hellas θα πρέπει να τύχει διαχείρισης από το ΔΣ και τη Διεύθυνση της μητρικής. Είπε ακόμα πως το ΔΣ της CYTA ενημερώθηκε για αυτή του την ευθύνη και γραπτώς από τον Εφορο Αποκρατικοποιήσεων.

Η Πρόεδρος του ΔΣ της CYTA απαντώντας σε ερωτήσεις Βουλευτών είπε ότι η εκτίμηση είναι πως και για το 2017 θα είναι αρνητικά τα αποτελέσματα της CYTA Hellas.

Ανέφερε ακόμα ότι με την έγκριση του Προϋπολογισμού θα μελετηθεί και αξιολογηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Η κ. Ρουβιθά διαβεβαίωσε επίσης την Επιτροπή Οικονομικών ότι η μητρική θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να διαφυλάξει την αξία της CYTA Hellas.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση