ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:55
 

Αφήνουν εκατομμύρια σε Τουρκία και κατεχόμενα οι Κύπριοι

Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι αγορές με πλαστικό χρήμα από κυπριακές κάρτες

Της Μαρίας Ηρακλέους

Πάνω από εξίμισι εκατομμύρια ευρώ ξόδεψαν οι Κύπριοι στα κατεχόμενα από τις αρχές του έτους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ένα ποσό που είναι αυξημένο κατά 21%. Την ίδια ώρα μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών στις κατεχόμενες περιοχές από κυπριακές κάρτες έφτασαν τις 740,399 ευρώ, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση, της τάξης του 45%. Την ίδια ώρα 2,5 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από κυπριακές κάρτες στην Τουρκία από την αρχή του έτους μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα ποσά αυτά αφορούν πληρωμές που έγιναν με πιστωτικές κάρτες και δημοσιεύονται κάθε μήνα από την  JCC Payments. Τα στοιχεία δείχνουν παράλληλα ότι ενώ παραδοσιακά διοχετεύονται περισσότερα χρήματα από τουρκικές κάρτες στην αγορά των ελεύθερων περιοχών, για το μήνα Σεπτέμβριο το ποσό είναι μειωμένο κατά 14% και ανέρχεται στα 2,405,520 ευρώ. 

55,151 ευρώ για αεροπορικά εισητήρια στα κατεχόμενα από κυπριακές κάρτες

Ωστόσο,  στην βάση των εννέα μηνών από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, παρουσιάζεται μια μικρή αύξηση του τουρκικού πλαστικού χρήματος της τάξης του 2%, με το ποσό να ανέρχεται πλέον στα 19,483,228 ευρώ.

Τι προτιμούν

Για τους εννέα μήνες του 2017, μέσω κυπριακών καρτών «έφυγαν» στα κατεχόμενα 3, 767,491 ευρώ σε ξενοδοχεία, 863, 623 ευρώ για ψυχαγωγία, 466,713 για ρούχα, 412,241 ευρώ για ταξίδια μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και 285, 582 ευρώ σε ψώνια στις υπεραγορές.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που αφορούν στον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους,  55,151 ευρώ ξοδεύτηκαν για αεροπορικά εισητήρια. Ακολούθως, οι 1.749 συναλλαγές για ψυχαγωγία, πιθανότατα να «φωτογραφίζουν» ότι στα καζίνο των κατεχομένων ξοδεύτηκαν 189, 292 ευρώ.

Βάσει των ίδιων δεδομένων, οι Κύπριοι κατέθεσαν στα ταμεία των υπεραγορών των κατεχομένων 35 χιλιάδες ευρώ, ενώ πλήρωσαν σε ξενοδοχεία 315,501 ευρώ.

Όσον αφορά στις αγορές πετρελαιοειδών, οι πληρωμές στα κατεχόμενα για το μήνα Σεπτέμβρη ανήλθαν στις 31,062 ευρώ, ενώ στο σύνολο των εννέα μηνών, στα 212, 891 ευρώ.

Και στην Τουρκία

Από τα στοιχεία της JCC φαίνεται ότι οι κυπριακές κάρτες κινήθηκαν κατά 32% περισσότερο για τον μήνα Σεπτέμβριο στην Τουρκία, με το ποσό να φτάνει στις 311,658 ευρώ, ενώ από τον Γενάρη μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου το ποσό αυτό ανήλθε στα  2,583,217 ευρώ. Ποσοστιαία μεταφράζεται σε μια αύξηση της τάξης του 11%.  

ΣΧΟΛΙΑ

Νομιζω ότι είναι παρπλανητικός ο τίτλος σας, αφού από το ίδιο το άρθρο προκύπτει ότι η εισροές χρημάτων από τις κατεχόμενες περιοχές είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις εκροές..

Leo
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X