ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:04
 

Αγόρασαν και τον Ιούνιο με πλαστικό χρήμα οι Κύπριοι

Αύξηση κατά 35% στη χρήση καρτών παρουσιάζουν τα στοιχεία της JCC για αγορές εντός της χώρας

Newsroom K

Κατά 35% αυξήθηκε η χρήση τοπικών τραπεζικών καρτών στο εσωτερικό για αγορές τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι, σύμφωνα με τη JCC Payments, αγγίζοντας τα 302,09 εκατομμύρια ευρώ.

Αύξηση σημειώνεται επίσης και στο σύνολο του έτους μέχρι στιγμής, φτάνοντας από τον Ιανουάριο του 2018 στα 1.18 δισ. ευρώ. Ποσοστιαία μεταφράζεται σε +20%.

Την ίδια ώρα, η χρήση τοπικών καρτών για αναλήψεις και αγορές στο εξωτερικό παρουσίασε τον έκτο μήνα του έτους αύξηση 14%, φθάνοντας τα 146.44 εκατ. ευρώ. Από τον Ιανουάριο, έχουν χρησιμοποιηθεί γι' αυτό το σκοπό 841.99 εκατ. ευρώ, ήτοι 13% αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Οι αγορές και αναλήψεις στην Κύπρο με ξένες κάρτες κινήθηκαν επίσης ανοδικά κατά 14% και διαμορφώθηκαν, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017, στα 139.09 εκατ. ευρώ. Συνολικά, στους πρώτους έξι μήνες του έτους γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιήθηκαν 582.78 εκατ. ευρώ και αυξήθηκαν κατά 14%.

Οι τομείς

Οι τομείς για τους οποίους χρησιμοποιήθηκαν τα περισσότερα χρήματα μέσω καρτών ήταν για υπηρεσίες της κυβέρνησης (πληρωμές λογαριασμών κτλ.), σε υπεραγορές, σε εστιατόρια και μπαρ, σε καταστήματα οικιακών προϊόντων και ειδών σπιτιού, για βενζίνη, αλλά και για κρατήσεις ξενοδοχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X