ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύπρος - Ανησυχίες για επάρκεια ρεύματος χειμωνιάτικα

Αιτία τα απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ την ερχόμενη εβδομάδα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ο εφιάλτης των διακοπών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει Δεκέμβρη μήνα ένεκα της μετωπικής σύγκρουσης εργαζομένων στην ΑΗΚ με την διοίκηση του οργανισμού. Όσο και αν ακούγεται οξύμωρο το ενδεχόμενο να διαταραχθεί η ομαλή ροή ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές την ερχομένη Τετάρτη είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο δεν αποκλείουν εργαζόμενοι αλλά και διοίκηση της ΑΗΚ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΥ Κυριάκος Ταφούνας μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΠΟΡ FM «Διασπορά Ειδήσεων» παραδέχθηκε πως ένεκα των απεργιακών μέτρων που έχουν εξαγγελθεί «ενδεχομένως να υπάρξει θέμα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος». Τα προβλήματα που εκτιμάται ότι θα προκληθούν πηγάζουν από το καθεστώς εργασίας του προσωπικού ασφαλείας το οποίο θα είναι μειωμένο με αποτέλεσμα να πιστεύεται πως θα μειωθεί η παραγωγή ενέργειας σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.

Η ΑΗΚ

Τον κίνδυνο να διαταραχθεί ο εφοδιασμός των καταναλωτών με ηλεκτρικό ρεύμα επισύρει και η ΑΗΚ. Όπως τονίζεται από πλευράς ημικρατικού οργανισμού εάν τεθούν εκτός οι μονάδες παραγωγής της Δεκέλειας σε μια τέτοια περίπτωση θα προκληθούν προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά το σύστημα παραγωγής.

Οι συντεχνίες

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ στη «Διασπορά Ειδήσεων» τα απεργιακά μέτρα έχουν ως αφετηρία την κοινή διαπίστωση των εργαζομένων ότι η ΑΗΚ τα τελευταία χρόνια στραγγαλίζεται ενώ έχει αποκλειστεί από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Οι εργαζόμενοι φωνάζουν για την υποστελέχωση της ΑΗΚ καθώς και για τη λειτουργία του κοστοβόρου σταθμού παραγωγής της Δεκέλειας. Όπως τονίζεται από πλευράς εργαζομένων είχαν προειδοποιήσει οργανισμό και κυβέρνηση με ήπια μέτρα πριν από ένα μήνα και πριν είκοσι μέρες χωρίς να υπάρξουν αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση