ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:16
 

Ανησυχούν οι αξιόγραφοι για την εκδίκαση χρηματοπιστωτικών υποθέσεων

Eκφράζει φόβους μήπως σκοπός του νομοσχεδίου είναι να διευκολυνθούν οι τράπεζες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων αναφέρεται στην πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε ειδικές διευθετήσεις ούτως ώστε οι χρηματοπιστωτικές υποθέσεις – περιλαμβανομένων και των υποθέσεων αξιογράφων – να εκδικάζονται κατ’ αποκλειστικότητα και προτεραιότητα από έξι δικαστές των επαρχιακών δικαστηρίων.

Παράλληλα εκφράζει φόβους μήπως σκοπός του νομοσχεδίου είναι να διευκολυνθούν οι τράπεζες για να επιταχυνθούν οι αγωγές που αυτές κινούν εναντίον πελατών τους οι οποίοι δεν πληρώνουν τα χρέη τους, χωρίς να αποκλείεται, μεταξύ των πελατών αυτών να περιλαμβάνονται και κάτοχοι αξιογράφων οι οποίοι συνήψαν δάνεια προσφέροντας ως εξασφάλιση τα αξιόγραφά τους. Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι οι τελευταίοι είναι πολύ λίγοι σε σχέση με τη μάζα άλλων χρεωστών των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, οι υποψίες τους αυτές "στηρίζονται στο γεγονός ότι πρόσφατα υπήρξε έξαρση των απειλών των τραπεζών για αποπληρωμή των δανείων που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα, και πολλοί ευυπόληπτοι πολίτες τοποθετήθηκαν στον κατάλογο ΑΡΤΕΜΙΣ στον οποίο τοποθετούνται οι κακοπληρωτές". Σε άλλες περιπτώσεις, αναφέρεται, μέλη του Συνδέσμου "απειλούνται με κλείσιμο των λογαριασμών τους, ενώ – στη χειροτέρα των περιπτώσεων – σύρονται στα δικαστήρια".

Σε περίπτωση, καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου, που οι έξι δικαστές θα ασχολούνται και με την εκδίκαση των αγωγών των τραπεζών εναντίον των δανειοληπτών γενικά, χωρίς οι αγωγές των κατόχων αξιογράφων εναντίον των τραπεζών να έχουν προτεραιότητα, ούτε ύστερα από 6-7 χρόνια δεν θα εκδικαστούν οι αγωγές αυτές. Έχοντας δε υπόψη το αρχικό Νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης – το οποίο προνοούσε για ενίσχυση των τραπεζών – ο Σύνδεσμος απαιτεί όπως του σταλεί αντίγραφο του Νομοσχεδίου για να το μελετήσει και να τοποθετηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X