ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανησυχούν οι αξιόγραφοι για την εκδίκαση χρηματοπιστωτικών υποθέσεων

Eκφράζει φόβους μήπως σκοπός του νομοσχεδίου είναι να διευκολυνθούν οι τράπεζες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων αναφέρεται στην πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε ειδικές διευθετήσεις ούτως ώστε οι χρηματοπιστωτικές υποθέσεις – περιλαμβανομένων και των υποθέσεων αξιογράφων – να εκδικάζονται κατ’ αποκλειστικότητα και προτεραιότητα από έξι δικαστές των επαρχιακών δικαστηρίων.

Παράλληλα εκφράζει φόβους μήπως σκοπός του νομοσχεδίου είναι να διευκολυνθούν οι τράπεζες για να επιταχυνθούν οι αγωγές που αυτές κινούν εναντίον πελατών τους οι οποίοι δεν πληρώνουν τα χρέη τους, χωρίς να αποκλείεται, μεταξύ των πελατών αυτών να περιλαμβάνονται και κάτοχοι αξιογράφων οι οποίοι συνήψαν δάνεια προσφέροντας ως εξασφάλιση τα αξιόγραφά τους. Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι οι τελευταίοι είναι πολύ λίγοι σε σχέση με τη μάζα άλλων χρεωστών των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, οι υποψίες τους αυτές "στηρίζονται στο γεγονός ότι πρόσφατα υπήρξε έξαρση των απειλών των τραπεζών για αποπληρωμή των δανείων που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα, και πολλοί ευυπόληπτοι πολίτες τοποθετήθηκαν στον κατάλογο ΑΡΤΕΜΙΣ στον οποίο τοποθετούνται οι κακοπληρωτές". Σε άλλες περιπτώσεις, αναφέρεται, μέλη του Συνδέσμου "απειλούνται με κλείσιμο των λογαριασμών τους, ενώ – στη χειροτέρα των περιπτώσεων – σύρονται στα δικαστήρια".

Σε περίπτωση, καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου, που οι έξι δικαστές θα ασχολούνται και με την εκδίκαση των αγωγών των τραπεζών εναντίον των δανειοληπτών γενικά, χωρίς οι αγωγές των κατόχων αξιογράφων εναντίον των τραπεζών να έχουν προτεραιότητα, ούτε ύστερα από 6-7 χρόνια δεν θα εκδικαστούν οι αγωγές αυτές. Έχοντας δε υπόψη το αρχικό Νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης – το οποίο προνοούσε για ενίσχυση των τραπεζών – ο Σύνδεσμος απαιτεί όπως του σταλεί αντίγραφο του Νομοσχεδίου για να το μελετήσει και να τοποθετηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X