ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άνοδος 5,2% στο εργατικό κόστος το δεύτερο τρίμηνο του 2022

Οι δύο συνιστώσες του εργατικού κόστους σημείωσαν αύξηση 3,8% και 12,2% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους

ΚΥΠΕ

Αύξηση 5,2% παρουσίασε σε ετήσια βάση το ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος) το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με προκαταρτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία.

Οι δύο συνιστώσες του εργατικού κόστους, δηλαδή οι μισθοί και τα ημερομίσθια ανά ώρα εργασίας και το μη μισθολογικό κόστος ανά ώρα εργασίας σημείωσαν αύξηση 3,8% και 12,2% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, το ωριαίο εργατικό κόστος σημείωσε αύξηση 1,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το ωριαίο εργατικό κόστος που αναφέρεται στους μισθούς και ημερομίσθια, διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε αύξηση 1,4%, ενώ το ωριαίο μη μισθολογικό κόστος, σημείωσε αύξηση 3,9%.

Σημειώνεται ότι οι ετήσιες μεταβολές το 1ο τρίμηνο του έτους ήταν 10,2% και το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν 17,8%.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης, που καταρτίζεται βάσει ευρωπαϊκού οργανισμού, χρησιμοποιείται ως ένδειξη για την πληθωριστική πίεση που μπορεί να προκύψει από τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση