ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άνοδος επιτοκίων για αγορά κατοικίας τον Ιούλιο

Μείωση στα επιτόκια για καταναλωτικά

ΚΥΠΕ

Ανοδικά κινήθηκε το επιτόκιο δανείου για αγορά κατοικίας τον Ιούλιο, ενώ πτώση κατέγραψε τον ίδιο μήνα το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Κεντρική Τράπεζα και που αφορούν νέες συμβάσεις καταθέσεων και δανείων, περιλαμβανομένων των συμβάσεων οι οποίες έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης.

Τα συνολικά νέα δάνεια παρουσίασαν μείωση €167,2 εκ. σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Επιτόκια δανείων

Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια κατέγραψε πτώση στο 3,03%, σε σύγκριση με 3,14% τον Ιούνιο. Αντίθετα, το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας σημείωσε άνοδο στο 2,21%, σε σύγκριση με 2,13% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. αυξήθηκε στο 3,30%, σε σύγκριση με 3,20% τον Ιούνιο, ενώ το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,16%.

Νέα δάνεια

Τον Ιούλιο του 2021 τα συνολικά νέα δάνεια παρουσίασαν μείωση €167,2 εκ., υποχωρώντας στα €507,3 εκ., σε σύγκριση με €674,5 εκ. τον προηγούμενο μήνα. Οι κυριότερες κατηγορίες νέων δανείων αναλύονται έχουν ως εξής:

Τα νέα καταναλωτικά δάνεια μειώθηκαν στα €16,0 εκ., σε σύγκριση με €19,8 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα δάνεια για αγορά κατοικίας παρουσίασαν πτώση στα €118,1 εκ., σε σύγκριση με €171,9 εκ. τον Ιούνιο.

Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. κατέγραψαν μείωση στα €61,5 εκ., έναντι €93,3 εκ. τον Ιούνιο.

Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. υποχώρησαν στα €302,2 εκ., σε σύγκριση με €372,7 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια Καταθέσεων

Τον Ιούλιο το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,07%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες μειώθηκε στο 0,06%, σε σύγκριση με 0,12% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση