ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 10ετές της Κύπρου

Πρόκειται για το πρώτο ομόλογο που εκδίδει το Κυπριακό Δημόσιο για το 2022, ενώ στόχος η άντληση 1 δισ. ευρώ

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στις 10:15 το πρωί άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας για το πρώτο 10ετές ομόλογο εντός του 2022.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η καθοδήγηση που δόθηκε στις αγορές προνοεί απόδοση 1,11%, ενώ ειδικοί εκτιμούν πως θα «κλείσει» περίπου στο 1%.

Η απόδοση χαρακτηρίζεται καλή από την ίδια μερίδα ειδικών, δεδομένου πως γενικά τα επιτόκια έχουν αυξηθεί. Το βιβλίο αναμένεται να κλείσει μετά τη 1 - 1:30 μετά μεσημβρίας.

Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για το πρώτο ομόλογο που εκδίδει το Κυπριακό Δημόσιο για το 2022, ενώ στόχος η άντληση 1 δισ. ευρώ για ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας και καλύτερου προγραμματισμού του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, με βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας BBB-/θετική (Standard and Poor`s), Ba1/σταθερή (Moody`s), BBB-/σταθερή (Fitch) και BBBL/θετική (DBRS), ανέθεσε στις επενδυτικές τράπεζες Barclays, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE και HSBC να ηγηθούν, μιας απλής έκδοσης, σε ευρώ, βάσει Κανονισμού «S», με Ρήτρες Συλλογικής Δράσης, 10ετών ευρωπαϊκών ομολόγων, σε εγγεγραμμένη μορφή, στο πλαίσιο του προγράμματος EMTN του εκδότη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση