ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απειλές για ρωσικό μπλόκο στην παροχή αερίου μετά το «όχι» της G7 στο ρούβλι

Ρώσος βουλευτής λέει ότι η Ρωσία θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Kathimerini.gr

Ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοφ δήλωσε ότι η άρνηση της G7 να πληρώσει για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή των προμηθειών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι υπουργοί Ενέργειας από την Ομάδα των Επτά βιομηχανικών χωρών απορρίπτουν τα αιτήματα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να πληρώσουν οι «μη φιλικές» χώρες για το ρωσικό αέριο με ρούβλια, δήλωσε η Γερμανία. Ο Αμπράμοφ συμμετέχει στην επιτροπή οικονομικής πολιτικής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, της άνω αίθουσας του ρωσικού κοινοβουλίου.

Τι αποφάσισε η G7

Η Ομάδα των Επτά (G7) συμφώνησε να απορρίψει το αίτημα της Μόσχας για αγορά φυσικού αερίου μόνο σε ρωσικό νόμισμα.

Ο Πούτιν την περασμένη εβδομάδα είχε προχωρήσει σε αυτή την απόφαση για «μη φιλικές» χώρες – προφανώς εκείνες που έχουν επιβάλει κυρώσεις. Είχε δώσει εντολή στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να επεξεργαστεί μια διαδικασία για τους αγοραστές ώστε αποκτήσουν ρούβλια, σε μια κίνηση που προφανώς αποσκοπούσε στη στήριξη του νομίσματος.

Ο υπουργός Ενέργειας της Γερμανίας είπε ότι η ικανοποίηση του αιτήματος θα ήταν μια «μονόπλευρη και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων». Πρόσθεσε ότι «η πληρωμή σε ρούβλια δεν είναι αποδεκτή και θα παροτρύνουμε τις εταιρείες που επηρεάζονται να μην ακολουθήσουν το αίτημα του [Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ] Πούτιν».

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βασίζονται στο ρωσικό φυσικό αέριο, αν και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη απαγορεύσει τις εισαγωγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση