ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αύξηση 1,7% στις μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων

Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στις απολαβές των ανδρών και μείωση στις απολαβές των γυναικών

ΚΥΠΕ

Αύξηση παρουσίασαν το δεύτερο τρίμηνο του 2021 οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων, σε ετήσια βάση, μετά τη μείωση τους στο προηγούμενο τρίμηνο και την σταθεροποίηση τους στο 4ο τρίμηνο του 2020. Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στις απολαβές των ανδρών και μείωση στις απολαβές των γυναικών.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, εκτιμούνται στα €1.916 σε σύγκριση με €1.883 το δεύτερο τρίμηνο του 2020, δηλαδή παρατηρείται αύξηση 1,7%.

Επίσης, οι μέσες ακαθάριστες απολαβές διορθωμένες ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, το δεύτερο τρίμηνο του 2021 εκτιμούνται στα €1.990 και σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021 παρατηρείται αύξηση 1,1%.

Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των ανδρών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, εκτιμούνται στα €2.071 και των γυναικών στα €1.728.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, οι μέσες μηνιαίες απολαβές των ανδρών αυξήθηκαν κατά 3,3% και των γυναικών μειώθηκαν κατά 0,1%.

Η Στατιστική Υπηρεσία διευκρινίζει ότι το ποσό που λαμβάνεται υπόψη είναι οι απολαβές που έχουν πληρωθεί από τον εργοδότη και δεν περιλαμβάνουν οποιοδήποτε ποσό που πληρώθηκε ως επίδομα από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση