ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βγήκε με Tier 2 η Τράπεζα Κύπρου

Το βιβλίο της έκδοσης του Ομολόγου Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου μειωμένης εξασφάλισης κλείνει την Παρασκευή

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Άνοιξε το βιβλίο για άντληση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές μέσω έκδοσης Ομολόγου Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου μειωμένης εξασφάλισης (Tier 2), η Τράπεζα Κύπρου.

Όπως πληροφορείται η «Κ», η έκδοση του Ομολόγου Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου μειωμένης εξασφάλισης άνοιξε σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου 2021 και αναμένεται να κλείσει την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Η Τράπεζα Κύπρου προσέλαβε εξειδικευμένο Οίκο για να «τρέξει» την έκδοση του Tier 2, μετά από «σήμα» που έλαβε την περασμένη Παρασκευή, 9 Απριλίου για ύπαρξη «ευνοικού παζαριού» για μια τέτοια κίνηση.

Κανονικά, η κίνηση της έκδοσης όπως πληροφορείται η «Κ» ήταν κανονισμένη εσωτερικά της Τράπεζας για μετά την περίοδο του Πάσχα, ωστόσο το «επενδυτικό ενδιαφέρον» αφού είναι υπαρκτό, θα το εκμεταλλευτεί.

Η Τράπεζα προχωρά λαμβάνοντας υπόψη τους όρους και τη λήξη του υφιστάμενου Ομολόγου Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου μειωμένης εξασφάλισης ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ (10NC5 Notes). Το ομόλογο εκείνο είχε εκδοθεί το 2017, λήγει το 2027, φέρει επιτόκιο ύψους 9,25% και η τράπεζα έχει δικαίωμα να το επαναγοράσει τον Ιανουάριου του 2022.

Ανέθεσε την Goldman Sachs International και την HSBC ως παγκόσμιους συντονιστές και BofA Securities, BNP Paribas, Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan ως Joint Lead Managers.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση