ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βουλή: Σε δύο εξαμηνιαίες δόσεις η έκτακτη εισφορά για την άμυνα από ενοίκια

Η πρόταση τροποποίησης του περί Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας Νόμου, έλαβε 30 θετικές ψήφους, ενώ δύο βουλευτές απείχαν

ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την καταβολή της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα από ενοίκια σε δύο δόσεις, αντί για μηνιαία πληρωμή. Η πρόταση τροποποίησης του περί Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας Νόμου, η οποία υποβλήθηκε από τον βουλευτή της ΕΔΕΚ, Ηλία Μυριάνθους, έλαβε 30 θετικές ψήφους, ενώ δύο βουλευτές απείχαν.

Με την εν λόγω τροποποίηση, η έκτακτη αμυντική εισφορά που παρακρατείται από τα ενοίκια θα μπορεί να καταβάλλεται σε δύο εξαμηνιαίες δόσεις αντί για την προηγούμενη μηνιαία πληρωμή.

Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από την αναγνώριση του γεγονότος ότι η υποχρέωση παρακράτησης και καταβολής της εισφοράς κάθε μήνα στο Τμήμα Φορολογίας δημιουργούσε επιπλέον διοικητικό κόστος για τις επιχειρήσεις. Με την απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής σε εξαμηνιαίες δόσεις, επιδιώκεται η μείωση του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις και η διευκόλυνση της τήρησης των υποχρεώσεων πληρωμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  Άμυνα  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση