ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:02
 

Βύρας: Ανησυχία για καθυστέρηση του έργου λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας

Το Υπουργείο Μεταφορών ζήτησε από το Υπουργικό επιπρόσθετη δίμηνη παράταση για ολοκήρωση αξιολόγησης των προσφορών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ανησυχία της για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού - μαρίνας Λάρνακας, εξέφρασε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, «στην τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, συζητήθηκε το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης. Συγκεκριμένα έγινε ανασκόπηση των εξελίξεων σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων να ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο επιπρόσθετη, δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών σχετικά με την ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας».

Πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή εξέφρασε την ανησυχία της για την καθυστέρηση που παρατηρείται για ένα τόσο ζωτικό έργο που θα βοηθήσει την οικονομία της πόλης και της Επαρχίας Λάρνακας αλλά και της χώρας γενικότερα, τόσο κατά το στάδιο της υλοποίησης του, όσο και με τη λειτουργία του. Η υλοποίηση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας αλλά κυρίως θα αναβαθμίσει το εμπορικό και τουριστικό προϊόν της Λάρνακας».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Επιτροπή Ανάπτυξης ζητά από τους αρμόδιους φορείς που αξιολογούν την προσφορά αυτή, όπως λάβουν υπόψη το συνολικό οικονομικό όφελος που θα έχει για τον τόπο η επένδυση αυτή και όχι σε στενά λογιστικά πλαίσια».

Σύμφωνα με τον κ. Βύρα, «η Επιτροπή ενημερώθηκε και για τις εξελίξεις του θέματος της μετακίνησης των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων και υγραερίου από τη παραλιακή περιοχή Λάρνακας στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού καθώς και για τις συνεδρίες των δύο Επιτροπών που συστάθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παρακολούθηση και συντονισμό των ενεργειών που προβαίνουν τόσο το Κράτος όσο και οι εταιρείες. Δύο από τις τέσσερις εταιρείες υγρών καυσίμων έχουν υπογράψει συμφωνίες για εξυπηρέτηση από εταιρείες που ήδη διαθέτουν εγκαταστάσεις στη περιοχή Βασιλικού ενώ οι άλλες δύο, αφού εξασφάλισαν τις σχετικές άδειες, εκτελούν αυτή την περίοδο κατασκευαστικές εργασίες».

Ερωτηθείς για το θέμα του υγραερίου ο Δήμαρχος Λάρνακας απάντησε πως «βρίσκονται σε εξέλιξη οι αιτήσεις αδειοδότησης νέων εγκαταστάσεων και συντονίζονται από το αρμόδιο Υπουργείο σχετικές συμφωνίες που θα πρέπει να γίνουν μεταξύ των επηρεαζόμενων αναφορικά με τη κατασκευή, χρήση και λειτουργία του αγκυροβολίου και των αγωγών μεταφοράς των προϊόντων. Ωστόσο ανάλογα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2019 θα συγκαλέσουμε Πανδημοτική Συγκέντρωση για σχετική ενημέρωση».

Σημείωσε ακόμα ότι «μετά την ενημέρωση που είχαμε για τις μέχρι σήμερα δραστηριότητες που έχουν προωθηθεί από το Κράτος και τις εταιρείες, ο Δήμος Λάρνακας θα παρακολουθεί στενά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ περιμένει από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο

«Ακόμη μια κοτούλα μίλησε. Έχεις κότσια κύριε, δείξε τα, αν όχι πήγαινα στο κοτέτσι σου!!! »
ΑΚΑ  |  08:53

Άρθρο Τσαβούσογλου στους NYT: Γιατί η Τουρκία πολεμά στη Συρία

«Για τον Τσαβούσογλου όσοι αντιτίθενται στα σχέδια της Τουρκίας είναι τρομοκράτες. Τώρα πρόσθεσαν στη ...»
ΑΚΑ  |  08:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X