ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:25
 

Δεν ιδιωτικοποιείται προς στιγμήν το ΧΑΚ

Αναμένεται μελέτη για το Business Plan του Οργανισμού και όχι σχέδιο για πώλησή του

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μία η διάλυση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων, μία η μελέτη του Business Plan που κρίθηκε ότι ήταν δαπανηρή, φαίνεται ότι έχουν ναυαγήσει για τα καλά οι σχεδιασμοί για ιδιωτικοποίηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Τα πλάνα για ιδιωτικοποίηση του ΧΑΚ προς το παρόν βρίσκονται στα συρτάρια και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Μάριο Πηλαβάκη κατά τη συζήτηση του Προυπολογισμού του Οργανισμού στην Επιτροπή Οικονομικών, καλώς και δεν συζητείται ακόμα η ιδιωτικοποίησή του.

Όπως σημείωσε στη συνεδρία, για να γινόταν το Business Plan του ΧΑΚ ενόψει ιδιωτικοποίησής του και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της πρώην Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων, θα χρειαζόταν έκθεση από την PwC που θα κόστιζε 800 χιλιάδες ευρώ. Όπως τόνισε, ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή, ενώ με νέα πλάνα και έπειτα από διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, έχει συμφωνηθεί να εκπονηθεί καινούργια έκθεση - Business Plan για το μέλλον του Οργανισμού, η οποία θα κοστίζει σαφώς λιγότερα, περί τα 200 χιλιάδες ευρώ.

Πρόσθεσε πως τα τελευταία 5 - 7 χρόνια το ΧΑΚ παρουσίαζε ζημιές, ενώ φέτος είναι ο πρώτος χρόνος κατά τον οποίο τα έσοδα με τα έξοδα έχουν ισορροπήσει, με αμελητέο κέρδος πλέον, περί τα 3 χιλ. ευρώ.

Ερωτηθείς σχετικά από τα μέλη της Επιτροπής, απάντησε πως δεν θα ήταν ορθό να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση - πώληση ο Οργανισμός, διότι έχοντας υπόψη ότι τόσα χρόνια παρουσίαζε ζημιές και δίχως σχετική έκθεση για το μέλλον του, η τιμή θα ήταν πολύ χαμηλή και δεν θα συνέφερε κανένα για να πωληθεί. Κατέληξε δηλαδή πως, δεν πρόκειται προς στιγμήν να πωληθεί, αναμένεται μόνο μια έκθεση για το μέλλον του Οργανισμού.

Τέλος, ο κ. Πηλαβάκης είπε ότι το ΧΑΚ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών που παρέχει στο πρώτο υποστήριξη μηχανογράφησης, την οποία άμα εκπονούσε μόνο του το ΧΑΚ, θα είχε κόστος πολλών εκατ. ευρώ. Τώρα όπως υπογράμμισε, γλυτώνει πολλά χρήματα που θα έφευγαν από τους ισολογισμούς του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X