ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:10
 

Δηλώσεις για Italexit ώθησαν ανοδικά τις αποδόσεις των 10ετών

Η εμπρηστική δήλωση ήλθε για ακόμη μία φορά από τα χείλη του Κλάουντιο Μπόργκι

Newsroom Κ, Αθήνα

Επανήλθαν σε ανοδική πορεία χθες οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του ιταλικού δημοσίου, όταν δηλώσεις βουλευτή της Λέγκας επανέφεραν τη συζήτηση περί αποχώρησης της Ιταλίας από την Ε.Ε. Η εμπρηστική δήλωση ήλθε για ακόμη μία φορά από τα χείλη του Κλάουντιο Μπόργκι, που αναφέρθηκε σε μια τέτοια προοπτική για την τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αλλαγές στην Ε.Ε. μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ετσι οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του ιταλικού δημοσίου σημείωσαν χθες άνοδο κατά 9 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 2,89%.

Την ίδια άνοδο σημείωσαν και οι αποδόσεις των διετών ομολόγων φτάνοντας στο 0,57%. Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Πίτερ Τσάτβελ, στέλεχος της Mizuho στο Λονδίνο, τόνισε πως «είναι γνωστές στην αγορά οι απόψεις του κ. Μπόργκι αλλά πιθανώς ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί η αγορά». Οπως διευκρίνισε ο εν λόγω αναλυτής, όταν ο κ. Μπόργκι επαναλαμβάνει αυτά τα σχόλια, οι επενδυτές αντιμετωπίζουν το χρέος της χώρας ως πιο επισφαλές και αυτό επηρεάζει τις εταιρείες και τελικά τα οικονομικά της Ιταλίας. Σε ό,τι αφορά το spread από τα δεκαετή ομόλογα του γερμανικού δημοσίου, διευρύνθηκε στις 11 μονάδες βάσης.

Την ανοδική πορεία ακολούθησαν τα δεκαετή ομόλογα του ισπανικού δημοσίου που σημείωσαν αρχικά άνοδο στο 1,27% για να υποχωρήσουν όμως αργότερα στο 1,25% σημειώνοντας άνοδο μόλις μιας μονάδας βάσης. Σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley, έχουν μεν αυξηθεί οι πιθανότητες να διολισθήσει δημοσιονομικά η Ισπανία, αλλά η συνολική εικόνα της ισπανικής οικονομίας είναι θετική γι’ αυτό και οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων παραμένουν σταθερές. Σύμφωνα, πάντως, με αναλυτές της Rabobank, θα διευρυνθούν τα spreads των ισπανικών ομολόγων όταν θα πλησιάζουν οι εκλογές. Θεωρούν μάλιστα πιθανότερο να υποστεί μεγαλύτερες πιέσεις η Ισπανία καθώς δεν έχει μειώσει το χρέος της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X