ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:24
 

Δηλώσεις για Italexit ώθησαν ανοδικά τις αποδόσεις των 10ετών

Η εμπρηστική δήλωση ήλθε για ακόμη μία φορά από τα χείλη του Κλάουντιο Μπόργκι

Newsroom Κ, Αθήνα

Επανήλθαν σε ανοδική πορεία χθες οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του ιταλικού δημοσίου, όταν δηλώσεις βουλευτή της Λέγκας επανέφεραν τη συζήτηση περί αποχώρησης της Ιταλίας από την Ε.Ε. Η εμπρηστική δήλωση ήλθε για ακόμη μία φορά από τα χείλη του Κλάουντιο Μπόργκι, που αναφέρθηκε σε μια τέτοια προοπτική για την τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αλλαγές στην Ε.Ε. μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ετσι οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του ιταλικού δημοσίου σημείωσαν χθες άνοδο κατά 9 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 2,89%.

Την ίδια άνοδο σημείωσαν και οι αποδόσεις των διετών ομολόγων φτάνοντας στο 0,57%. Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Πίτερ Τσάτβελ, στέλεχος της Mizuho στο Λονδίνο, τόνισε πως «είναι γνωστές στην αγορά οι απόψεις του κ. Μπόργκι αλλά πιθανώς ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί η αγορά». Οπως διευκρίνισε ο εν λόγω αναλυτής, όταν ο κ. Μπόργκι επαναλαμβάνει αυτά τα σχόλια, οι επενδυτές αντιμετωπίζουν το χρέος της χώρας ως πιο επισφαλές και αυτό επηρεάζει τις εταιρείες και τελικά τα οικονομικά της Ιταλίας. Σε ό,τι αφορά το spread από τα δεκαετή ομόλογα του γερμανικού δημοσίου, διευρύνθηκε στις 11 μονάδες βάσης.

Την ανοδική πορεία ακολούθησαν τα δεκαετή ομόλογα του ισπανικού δημοσίου που σημείωσαν αρχικά άνοδο στο 1,27% για να υποχωρήσουν όμως αργότερα στο 1,25% σημειώνοντας άνοδο μόλις μιας μονάδας βάσης. Σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley, έχουν μεν αυξηθεί οι πιθανότητες να διολισθήσει δημοσιονομικά η Ισπανία, αλλά η συνολική εικόνα της ισπανικής οικονομίας είναι θετική γι’ αυτό και οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων παραμένουν σταθερές. Σύμφωνα, πάντως, με αναλυτές της Rabobank, θα διευρυνθούν τα spreads των ισπανικών ομολόγων όταν θα πλησιάζουν οι εκλογές. Θεωρούν μάλιστα πιθανότερο να υποστεί μεγαλύτερες πιέσεις η Ισπανία καθώς δεν έχει μειώσει το χρέος της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Το ΑΚΕΛ με προδοτικο τροπο χρησιμοποιηται ως δουρειος ιππος των τουρκων για να μπουν στην ευρωπη να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:36

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:35

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X