ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕCOFIN: Συστάσεις για επικαιροποιημένα προγράμματα σταθερότητας

Το Συμβούλιο ενέκρινε τις 27 συστάσεις στο πλαίσιο του κύκλου του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2021 που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020

ΚΥΠΕ

Το Συμβούλιο ECOFIN ενέκρινε σήμερα συστάσεις σχετικά με τα επικαιροποιημένα προγράμματα σταθερότητας και σύγκλισης των κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. Τα προγράμματα αντικατοπτρίζουν τη συνέχιση της γενικής ρήτρας διαφυγής και αντιμετωπίζουν ποιοτικά τις δημοσιονομικές θέσεις των κρατών μελών.

Το Συμβούλιο ενέκρινε τις 27 συστάσεις στο πλαίσιο του κύκλου του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2021 που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν η Κομισιόν δημοσίευσε την ετήσια στρατηγική της για την αειφόρο ανάπτυξη. Η στρατηγική δημιουργεί έναν σύνδεσμο μεταξύ του ευρωπαϊκού Εξαμήνου και των σχεδίων αποκατάστασης και ανθεκτικότητας. Τα σχέδια των κρατών μελών πρέπει να στοχεύουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που περιλαμβάνονται στις ειδικές ανά χώρα συστάσεις.

Τα κράτη μέλη υπέβαλαν τα προγράμματα σταθερότητας και σύγκλισης στην Κομισιόν, η οποία τα αξιολόγησε λαμβάνοντας υπόψη τις εαρινές προβλέψεις του 2021 και τη γενική ρήτρα διαφυγής. Η ρήτρα ενεργοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2020 λόγω της οικονομικής επίπτωσης από την πανδημία COVID ‑ 19. Επιτρέπει στα κράτη μέλη περισσότερη δημοσιονομική ευελιξία για την καταπολέμηση της κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση