ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγκρίσεις 220 εκατ. από την Βουλή χρειάζεται το ΥΠΟΙΚ για το νέο πακέτο

Δεν χρειάζονται οποιεσδήποτε εγκρίσεις για την επιδότηση του επιτοκίου για το τρέχον έτος

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Εγκρίσεις από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ύψους συνολικά 220 εκατομμυρίων ευρώ θα χρειαστεί το Υπουργείο Οικονομικών για να υλοποιήσει τα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας και αυτό της άμεσης οικονομικής στήριξης των μικρών επιχειρήσεων στα πλαίσια αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, οι εργασίες της οποίας διεξάγονται στο συνεδριακό Φιλοξενία, ανέφερε πως για τα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας θα χρειαστούν επιπρόσθετα 120 εκατ. ευρώ, ενώ για την χορηγία στις μικρές επιχειρήσεις μέχρι των 6.000 ευρώ σε εταιρείες που έχουν προσωπικό μέχρι 50 άτομα, θα χρειαστούν εγκρίσεις για αποδέσμευση 100 εκατ. ευρώ.

Σημείωσε δε, πως, στις επόμενες ημέρες θα φτάσουν ενώπιον της Βουλής αυτές οι πρόσθετες πιστώσεις.

Όσον αφορά στις άλλες πτυχές του Σχεδίου για στήριξη της οικονομίας που εξήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε ότι δεν θα χρειαστούν οποιεσδήποτε εγκρίσεις όσον αφορά την επιδότηση του επιτοκίου για το τρέχον έτος που θα κοστίσει περίπου 180 εκατ. ευρώ και ενδεχομένως να χρειαστούν εγκρίσεις το 2021. Δηλαδή, η επέκταση της παραχώρησης εγγυήσεων 500 εκατ προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η παραχώρηση δανείων ύψους 800 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Κύπρου (ΤΕΚ) και η συμμετοχή της Κύπρου προς το Πανευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων (Pan-European Guarantee Fund), δεν χρειάζονται εγκρίσεις.

Όσον αφορά στο σχέδιο επιδότησης στεγαστικών δανείων για δάνεια μέχρι 300 χιλιάδων ευρώ, ο ΥΠΟΙΚ υπολογίζει πως θα κοστίσει περίπου 45 εκατ. ευρώ.

O ΥΠΟΙΚ ενημέρωσε την Επ. Οικονομικών για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που εξαγγέλθηκε από την Κυβέρνηση, για σκοπούς αντιμετώπισης της πανδημίας. Αφορά 13 συνολικά μέτρα με δανεισμό, εφάπαξ επιδοτήσεις και επιδοτήσεις επιτοκίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X