ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εγκρίθηκε το σχέδιο ενοικίου έναντι δόσης

Η πρόταση πλέον παραπέμπεται στην αρμόδια αρχή που είναι ο έφορος κρατικών ενισχύσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε πράσινο φως στην πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία του σχεδίου "ενοίκιο έναντι δόσης" γνωστό και ως mortgage to rent.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου, η πρόταση προκύπτει μετά από τις διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Πλέον, όπως αναφέρεται στη γραπτή ανακοίνωση, η πρόταση παραπέμπεται στην αρμόδια αρχή που είναι ο έφορος κρατικών ενισχύσεων ως προβλέπουν οι σχετικές διαδικασίες για λήψη της τελικής επικύρωσης από τις αρμόδιες αρχές τις ΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως, για να μπει ένας δανειολήπτης στο Σχέδιο Ενοικίου Έναντι Δόσης θα πρέπει να πληροί τρία κριτήρια.

Ο δανειολήπτης του «mortgage to rent» θα πρέπει να είχε μη εξυπηρετούμενο δάνειο μέχρι στο τέλος του 2021, θα πρέπει εκείνο το ακίνητο για το οποίο έχει λάβει το δανεισμό που δεν πληρώνει να μην ξεπερνά τις 250 χιλιάδες ευρώ και τέλος, να λαμβάνει κάποιο επίδομα του κράτους.

Το μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό το πρότζεκτ θα έχει η Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ). Έτσι, θα διευρυνθούν οι εργασίες της, ώστε να αγοράζει ο οργανισμός τα ακίνητα των ευάλωτων δανειοληπτών από τις τράπεζες και εν συνεχεία να τα «νοικιάζει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση