ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΚΥΣΥ: Συνταξιούχοι χωρίς εισοδήματα για έξι και πλέον μήνες

Η σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Η Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) αναφέρει πως συνταξιούχοι μένουν χωρίς εισοδήματα για έξι και πλέον μήνες, και κάνει λόγο για «ένα πραγματικό μαρτύριο» σε σχέση με την αναμονή της εξέτασης των αιτήσεων που υποβάλλονται στα Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, κυρίως για τους συνταξιούχους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει πως η επικοινωνία μαζί με λειτουργό του Υπουργείου Εργασίας «φαντάζει αδύνατη», σημειώνοντας πως το πρόβλημα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες αυτές παρατηρείται τα τελευταία 3-4 χρόνια και πάρα πολλές φορές η ίδια το έθεσε στην Υπουργό Εργασίας, χωρίς ωστόσο να επιλυθεί.

Όπως προσθέτει «το Υπουργείο δίνει κάποια τηλέφωνα στη δημοσιότητα, με τα οποία μπορεί ο πολίτης να επικοινωνήσει, ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο».

Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν 6-7 μήνες μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους για θεσμοθετημένη ή κοινωνική σύνταξη ή σύνταξη ανικανότητας ή σύνταξη χηρείας, για να διερωτηθεί στη συνέχεια «πώς είναι δυνατό να επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι όλο αυτό το διάστημα που δεν θα έχουν κανένα εισόδημα από πουθενά;».

«Η κατάσταση πολλών νέων συνταξιούχων είναι δραματική στη διάρκεια όλων αυτών των μηνών που αναμένουν τη σύνταξή τους με τα έξοδα και τις ανάγκες να τρέχουν. Πολύ πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα για άτομα που είναι και για αρκετό χρόνο άνεργα. Είναι βάναυσο αυτό που γίνεται από την κυβέρνηση με την καθυστέρηση στην εξέταση και έγκριση των αιτήσεων», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση