ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενεργειακά: Η Ευρώπη δεν μπορεί να αγνοήσει την ανατολική Μεσόγειο

Μικρές οι ποσότητες που έχουν ανακαλυφθεί στην Κυπριακή ΑΟΖ σύμφωνα με διευθυντή της ExxonMobil

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τις προοπτικές η ανατολική Μεσόγειο να καταστεί ένας από τους σημαντικούς προμηθευτές της Ευρώπης σε ενεργειακούς πόρους ανέδειξε το σύνολο των ομιλητών του πρώτου πάνελ της δεύτερης ημέρας των εργασιών του συνεδρίου του Economist που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

Με θέμα «Ενεργειακή ασφάλεια και ανεφοδιασμό της Ευρώπης» οι ομιλητές αναφέρθηκαν εκτενώς στο ενεργειακό δυναμικό της ανατολικής Μεσογείου το οποίο έχει αυξητική τάση καθώς και στα έργα που έχουν εξαγγελθεί. Η Υπουργούς Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου ανοίγοντας τη συζήτηση αναφέρθηκε στην κρίση που αφήνει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για κάλυψη της αυξημένης ζήτησης σε ενεργειακούς πόρους. Η κ. Πηλείδου απαρίθμησε τα ενεργειακά έργα που έχουν προγραμματισθεί κάνοντας αναφορά στο ηλεκτρικό καλώδιο.

ExxonMobil

Την παρουσία της ExxonMobil στην ευρύτερη περιοχή αλλά και τις προοπτικές της ανατολικής Μεσογείου ανέλυσε το διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Tristan Aspray.

Αναλύοντας τα ενεργειακά δεδομένα ο κ Aspray ανάφερε πως τα κοιτάσματα που έχουν εντοπισθεί στην κυπριακή ΑΟΖ είναι μικρά σε σχέση με αυτά του Ισραήλ και σε μεγάλα βάθη. Απαριθμώντας τις δραστηριότητες της εταιρείας στην περιοχή υποστήριξε πως πρέπει να εντοπισθούν νέα κοιτάσματα προκειμένου να ενδυναμωθεί ο ρόλος της ανατολικής Μεσογείου στα ενεργειακά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση