ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Γεωργίας: Συζήτηση για νομοσχέδιο περί αθέμιτων εμπορικών συναλλαγών

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο προς όφελος των παραγωγών χωρίς κενά, είπε ο κ. Γιαννάκης Γαβριήλ

ΚΥΠΕ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι οι χαμηλές τιμές που εξασφαλίζουν οι παραγωγοί σε σύγκριση με τις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές, ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, Γιαννάκης Γαβριήλ όπου συζητήθηκε σήμερα το νομοσχέδιο περί αθέμιτων εμπορικών συναλλαγών.

Μιλώντας μετά την συνεδρία ο κ. Γαβριήλ είπε ότι η αδύναμη διαπραγματευτική θέση των γεωργών τους καθιστά σε πολλές περιπτώσεις έρμαιο εκμετάλλευσης από εμπόρους και μεσάζοντες με εξευτελιστικές τιμές, προσθέτοντας ότι διαχρονική απαίτηση της Επιτροπής ήταν η νομοθετική ρύθμιση και η απαγόρευση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών που επιβάλλονται στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων εις βάρος κυρίως των παραγωγών.

Το νομοσχέδιο, είπε ο κ. Γαβριήλ, επιχειρεί να ρυθμίσει το θέμα, περιέχει κάποια θετικά στοιχεία με την απαγόρευση 13 σημείων αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. «Περιλαμβάνει ωστόσο και αρκετές εξαιρέσεις και γι’ αυτό η Επιτροπή θα το εξετάσει εξονυχιστικά στις προσεχείς συνεδρίες» είπε.

Στόχος είπε, είναι να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο προς όφελος των παραγωγών χωρίς κενά που θα επιτρέψουν την συνέχιση σημερινών απαράδεκτων πρακτικών.

Η θέση του ΑΚΕΛ, δήλωσε ο κ. Γαβριήλ, είναι πως πρέπει να προωθηθούν και άλλα μέτρα όπως η δημιουργία μητρώου εμπόρων και το κεντρικό δημοπρατήριο τιμών που θα ενισχύουν την διαφάνεια στον καθορισμό των τιμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση