ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:42
 

Επιστολή στον Πρόεδρο και στον ΥΠΟΙΚ απέστειλε ο ΣΥΚΑΛΑ

Το αποτέλεσμα της πολύχρονης διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της Λαιϊκής αναμένεται να αποδώσει 5-6 σεντ στους καταθέτες

Newsroom K

Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, απέστειλε ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ). Στην επιστολή του, ο ΣΥΚΑΛΑ γράφει ότι «σε πρόσφατη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, η Αρχή Εξυγίανσης ανακοίνωσε και επίσημα, μετά από έξι και πλέον χρόνια, ότι το αποτέλεσμα της αδικαιολόγητα πολύχρονης διαχείρισης των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής αναμένεται να αποδώσει 5-6 σεντ για κάθε ευρώ που «κουρεύτηκε» από τους καταθέτες της Λαϊκής».

«Όπως σίγουρα γνωρίζετε, οι καταθέτες της Λαϊκής πλήρωσαν τεράστιο (το μεγαλύτερο) τίμημα για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του Κράτους», προσθέτει. Ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει, επίσης, ότι προειδοποιούσε εδώ και πέντε χρόνια για αυτή την αναμενόμενη εξέλιξη, βασιζόμενος στην ανεπάρκεια της Αρχής Εξυγίανσης να χειριστεί σωστά αυτό το θέμα.

«Άλλοι μειδιούσαν ειρωνικά, άλλοι μας χλεύαζαν. Συνεχείς προσπάθειες μας να μας επιτραπεί να εμπλακούμε στη διαχείριση, έπεσαν επανειλημμένα στο κενό. Δύο διαχειριστές παραιτήθηκαν διαφωνώντας με την Αρχή Εξυγίανσης. Ανώτατος Κρατικός αξιωματούχος το 2013 εκτιμούσε δημόσια, χωρίς δέσμευση, ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα απέδιδαν περίπου 40% στους καταθέτες. Δυστυχώς, αποδειχθήκαμε σωστοί. Κύριοι, η θλιβερή κατάληξη (και ακόμα δεν τελείωσε) αυτής της διαδικασίας, επιβάλλει τη στήριξη και προικοδότηση του Ταμείου Αλληλεγγύης σε ουσιαστικά μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι υπολογίζατε», προσθέτει.

Στην επιστολή του, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι αιτούνται ο ετήσιος τακτικός προϋπολογισμός για το 2020 όπως περιλαμβάνει ουσιαστικό ποσό για προικοδότηση του Ταμείου. «Αριθμός χαμηλότερος από 100 εκατομμύρια θα είναι απλά κοροϊδευτικός. Αναμένουμε επίσης ουσιαστική προσθήκη στα περιουσιακά στοιχεία του ταμείου σε ό,τι αφορά κινητή ή και ακίνητη κρατική ιδιοκτησία. Η παρούσα κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, με την παράκληση η επιτροπή να μεριμνήσει ώστε ο προϋπολογισμός να περιέχει τα δέοντα, σε σχέση με αυτό το θέμα. Αναμένουμε τη θετική σας απάντηση», προσθέτει.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει στην επιστολή του ότι μετά από έξι και πλέον χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε σεντ, σε αντίθεση με άλλες πολύ λιγότερο πληγείσες ομάδες που ήδη απλόχερα απολαμβάνουν της στήριξης του Κράτους (μισθολογικές προσαρμογές, ΕΣΤΙΑ, κ.λπ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X