ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έργο πνοής για τα ενεργειακά της Κύπρου οι εγκαταστάσεις στο Βασιλικό

Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το τερματικό της Πετρολίνα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Πιστή στα χρονοδιαγράμματα αλλά και στο όραμα της, να αποτελεί κινητήριο δύναμη στα οικονομικά και επιχειρηματικά πράγματα του τόπου, η Πετρολίνα εγκαινίασε το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό.

Τα επίσημα εγκαίνια του τερματικού, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο από κυπριακή εταιρία, τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, επισήμων και εκπροσώπων του Τύπου.

Χαιρετίζοντας το έργο ύψους πέραν των 80εκ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Όμιλο εταιριών Πετρολίνα και για το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας που αναπτύσσει διαχρονικά επιδεικνύοντας σταθερό σεβασμό στις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών του. «Ιδιαιτέρως στη βάση της πολιτικής του Ομίλου να προχωρεί σε υψηλού κύρους επενδύσεις ακόμη και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, εργοδοτώντας πλήθος υπαλλήλων, συνέβαλε καθοριστικά στην τόνωση της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας».

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πετρολίνα κ. Κωστάκης Λευκαρίτης ανέφερε ότι η μετακίνηση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής, η οποία αναδύεται μέσα από τη διαχρονική αρχή της εταιρίας να είναι αυτάρκης. «Έχουμε επιτελέσει ένα έργο του παρόντος και του μέλλοντος. Οι εγκαταστάσεις μας στο Βασιλικό είναι υψηλής τεχνολογίας, τελευταίων ευρωπαϊκών προδιαγραφών με πλήρη αυτοματοποίηση του ιδίου του τερματικού, που με βάση τις νέες τεχνολογίες πρόσθετων additives δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να διαθέτει άριστης ποιότητας προϊόντα, με όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφάλεια του περιβάλλοντος».

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πετρολίνα έκανε ακόμη ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του έμψυχου δυναμικού της εταιρίας, καθώς και στην πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. «Η εταιρία έχει αποδείξει έμπρακτα ότι αποτελεί κύτταρο της Κυπριακής κοινωνίας από την οποία περιβάλλεται με εμπιστοσύνη».

Στις ευοίωνες προοπτικές, όπως αυτές προδιαγράφονται μέσα από τη διορατικότητα και τον σωστό προγραμματισμό που διακρίνει την Πετρολίνα, αναφέρθηκε ο Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της κ. Ντίνος Λευκαρίτης, επισημαίνοντας ότι η εταιρία είναι σε θέση να συναγωνίζεται με τις διεθνείς εταιρείες πρωτοπορώντας στον τομέα της ενέργειας. Στον χαιρετισμό του ο κ. Λευκαρίτης εστίασε στον προσανατολισμό της στρατηγικής του Ομίλου. «Η πυξίδα που κατηύθυνε τις αποφάσεις και κινήσεις της Εταιρείας μας ήταν το όραμά της να συνεχίσει να βρίσκεται παντού όπου ο Κύπριος δημιουργεί: στη γη, στον ουρανό, στη θάλασσα. Προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες άριστης ποιότητας στους καταναλωτές, σε ανταγωνιστικές τιμές, παραμένοντας στην κορυφή της κυπριακής αγοράς, με σεβασμό στον Κύπριο καταναλωτή και στο περιβάλλον». Πάντα όπως εξήγησε, αναφερόμενος τόσο στη 2η όσο και στη νέα 3η γενιά, στο πνεύμα της κληρονομιάς που άφησαν οι ιδρυτές της Πετρολίνα: «Σκληρή δουλειά, επιχειρηματικό μυαλό, πρωτοπορία, καινοτομία, ευαισθησία και περηφάνια».

Ο κος Λευκαρίτης επίσης τόνισε «Το όραμα μας ήταν πάντοτε να είμαστε πρωτοπόροι σε όλα τα βήματα μας ως Όμιλος και να γινόμαστε κινητήριος δύναμη στα οικονομικά και επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας. Να επενδύουμε σε νέα πρωτοποριακά προϊόντα, υπηρεσίες και υποδομές δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας». Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Ενέργειας κ. Λακκοτρύπη και τους πρώην Υπουργούς Εσωτερικών κ. Χάσικο και Συγκοινωνιών κ. Δημητριάδη, καθώς και όλους τους Γενικούς Διευθυντές και λειτουργούς των αρμόδιων Υπουργείων για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν. Κλείνοντας την ομιλία του ανάφερε «θα ήθελα να πω ότι στην πορεία για το κτίσιμο αυτής της εγκατάστασης βρήκαμε αρκετά εμπόδια με κυριότερο τη γραφειοκρατία. Εύχομαι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για απλοποίηση των διαδικασιών να αποδώσουν το συντομότερο για το καλό όλων μας».

Το έργο

Στο σύνολο του το τερματικό της Πετρολίνα στο Βασιλικό, αποτελείται από 18 δεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας 113.000 κυβικών μέτρων, όλων των τύπων υγρών καυσίμων. Με δυνατότητες σύγχρονης και άμεσης εξυπηρέτησης στις φορτοεκφορτώσεις και στη διανομή, το έργο μπορεί να καλύπτει σε ανάγκες ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και διεθνείς αγορές.

Ύψιστη σημασία έχει δοθεί και σε όλα τα συστήματα ασφάλειας, ποιότητας και περιβαλλοντικής προστασίας. Όπως η μονάδα ανάκτησης ατμών Carbovac / Alma, η οποία ελαχιστοποιεί τις εκπομπές ατμών, ικανοποιώντας παράλληλα τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση