ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΤΑΠ: Αυξημένες οι πτήσεις στην Πάφο την χειμερινή περίοδο 2023- 2024

Από ποια αεροδρόμια προέρχεται η αύξηση των πτήσεων

ΚΥΠΕ

Αυξημένες αναμένεται να είναι οι πτήσεις στην Πάφο κατά την χειμερινή περίοδο 2023- 2024 σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ).

Σε δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΤΑΠ, Νάσος Χατζηγεωργίου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα ενισχυμένα πτητικά προγράμματα προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου για τον χειμώνα 2023-2024. Συγκεκριμένα, είπε ότι βάσει του πτητικού προγράμματος της Ryanair, όπως αυτό παρουσιάζεται στο σύστημα κρατήσεων της αεροπορικής εταιρείας, για την χειμερινή περίοδο 2023-2024 οι πτήσεις ενισχύονται κατά 15 εισερχόμενες εβδομαδιαίως, δηλαδή είναι κατά 15% αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2022-2023.

Πρόσθεσε πως η αύξηση των πτήσεων προέρχεται κατά κύριο λόγο από αεροδρόμια της Πολωνίας, Αυστρίας, Γαλλίας, Hνωμένου Bασιλείου, Bαλτικές και 2 πτήσεις από Αθήνα. Σταθερά αναμένεται να κυμανθούν και οι πτήσεις της Εasyjet από 5 αεροδρόμια του Hνωμένου Bασιλείου με 17 περίπου εισερχόμενες πτήσεις εβδομαδιαίως, πρόσθεσε. Παράλληλα είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις και για πιθανή αύξηση κάποιων ναυλωμένων πτήσεων. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, σημείωσε, είναι το γεγονός ότι η Πάφος παραμένει συνδεδεμένη ολόχρονα με σημαντικά αεροδρόμια του Hνωμένου Bασιλείου, Γερμανίας-Αυστρίας, Πολωνίας, Ισραήλ, Γαλλίας, Ολλανδίας, Ιταλίας Ιρλανδίας, Βαλτικές χώρες. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των πτήσεων από αεροδρόμια της Γερμανίας, Σκανδιναβικών χωρών, Λιβάνου κ.α.

Ο κ. Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε εξαιρετικής και στρατηγικής σημασίας για την Πάφο και την Κύπρο την συνεχή αύξηση της συνδεσιμότητας γενικότερα αφού τα ενισχυμένα προγράμματα αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην οικονομία και περαιτέρω ανάπτυξη των διαφόρων τμημάτων του τουρισμού με στόχο την πλήρη ανάκαμψη της βιομηχανίας.

Ακολούθως ευχαρίστησε την Hermes Airports, τα αρμόδια υπουργεία και όσους συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού.

Πρόσθεσε τέλος πως υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω συνέχιση της στήριξης αεροπορικών εταιρειών και διοργανωτών ταξιδιών από την Πολιτεία ώστε σε βάθος χρόνου να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος απάβλυνσης του χρόνιου προβλήματος της εποχικότητας, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση