ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ετήσια άνοδο 1,7% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το ενδεκάμηνο του 2022

Ωθούμενη κυρίως από την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών

ΚΥΠΕ

Άνοδο 1,7% παρουσίασε σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή στην Κύπρο την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, 2022, ωθούμενη κυρίως από την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία, οι σημαντικότερες ετήσιες αυξήσεις κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022 παρατηρήθηκαν στις οικονομικές δραστηριότητες παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών με 26,3%, στην κατασκευή επίπλων και επισκευής/εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού με 18,2% συλλογής, επεξεργασίας και παροχής νερού με 9,6% και παραγωγής προϊόντων διύλισης πετρελαίου, χημικών ουσιών και προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων με 7,5%.

Σημαντικές μειώσεις στην παραγωγή κατέγραψαν οι δραστηριότητες της κατασκευής ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού με 43,5%, παραγωγής βασικών μετάλλων και κατασκευής μεταλλικών προϊόντων με 6,0% και βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από έπιπλα με 5,3%.

Εξάλλου, τον Νοέμβριο ο δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής ανήλθε στις 131,8 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας αύξηση 1,9% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2021.

Στον τομέα της μεταποίησης παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 3,3% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021. Αύξηση καταγράφηκε επίσης στον τομέα μεταλλείων και λατομείων (8,5%). Αρνητική μεταβολή παρατηρήθηκε στους τομείς παροχής νερού και ανάκτησης υλικών (5,1%) και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (4,3%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση