ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ετήσια μείωση 0,5% στον αριθμό των αδειών οικοδομής τον Ιανουάριο

Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 8,3% και το συνολικό εμβαδόν κατά 2,4%, ενώ ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μείωση της τάξης του 11,1%

ΚΥΠΕ

Μείωση κατά 0,5% σημείωσε ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Ιανουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 8,3% και το συνολικό εμβαδόν κατά 2,4%, ενώ ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μείωση της τάξης του 11,1%.

Εξάλλου, η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Ιανουάριο 2024 ανήλθε στις 587.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε στα €221,3 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν στις 198,2 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 834 οικιστικές μονάδες.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση