ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτοιμο το Regulatory Sandbox ανακοίνωσε η ΕΚΚ

Η παρουσίαση του Ρυθμιστικού Δοκιμαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2024 μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης

ΚΥΠΕ

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), αναγνωρίζοντας την ταχεία εξέλιξη της χρηματοοικονομικής, ρυθμιστικής και εποπτικής τεχνολογίας (FinTech, RegTech και SupTech), ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της δημιουργίας του Ρυθμιστικού Δοκιμαστηρίου (Regulatory Sandbox), το οποίο αποτελεί τη μετεξέλιξη του Κόμβου Καινοτομίας.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, της ΕΚΚ, το Ρυθμιστικό Δοκιμαστήριο θα παρέχει τη δυνατότητα δοκιμών καινοτόμων λύσεων σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον υπό την παρακολούθηση και καθοδήγησή της. Ενόψει της δημιουργίας του Ρυθμιστικού Δοκιμαστηρίου τερματίζεται η λειτουργία του Κόμβου Καινοτομίας.

Η παρουσίαση του Ρυθμιστικού Δοκιμαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2024 μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΚ, Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης, δήλωσε σχετικά ότι το «το Ρυθμιστικό Δοκιμαστήριο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στην προώθηση της υπεύθυνης καινοτομίας στην κυπριακή χρηματοοικονομική αγορά».

«Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, στοχεύουμε στην περαιτέρω ενθάρρυνση της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων σύμφωνα με τις τεχνολογικές εξελίξεις, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των επενδυτών και την ακεραιότητα της αγοράς», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση