ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

FT: Δεν είναι μόνο θέμα τιμής η πράξη BOC - Lone Star

Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μία γενναία προσφορά για την απόκτηση της Τράπεζας από το αμερικανικό Ταμείο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μία γενναία / βελτιωμένη προσφορά από το επενδυτικό ταμείο LoneStar για την απόκτηση της Τράπεζας Κύπρου, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Οι FT ασχολούνται με τις τρεις προτάσεις εξαγοράς της Lone Star προς την Τράπεζα Κύπρου και την πιθανή επόμενη πρόταση του Ταμείου για να την αποκτήσει. Σύμφωνα με τους FT, παρόλο που η τελευταία προσφορά της Lone Star αποτιμά την τράπεζα σε σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, εκτιμά πως, μια ελκυστική τιμή από μόνη της μπορεί να μην κερδίσει η Lone Star το "βραβείο που λαχταρά".

Στη συνέχεια οι FT πλέκει το εγκώμιο της Τράπεζας Κύπρου, κάνοντας λόγο για όλα τα θετικά που κατάφερε στην τελευταία δεκαετία και πως έφτιαξε τα κακώς κείμενά της.

Συγκρίνει δε την τιμή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες και τονίζεται στο άρθρο των FT ότι η BOC αξίζει σχεδόν διπλάσια από 0,35% της απτής λογιστικής αξίας της τελευταίας προσφοράς της Lone Star (τελευταία προσφορά ήταν στο 1,51). Παίρνουν στο άρθρο θέση οι FT ότι, οι μέτοχοι της τράπεζας αξίζουν υψηλότερη τιμή.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι όχι μόνο οι μέτοχοι, αλλά και οι τοπικές ρυθμιστικές αρχές της Κύπρου θα πρέπει να πεισθούν για να πωληθεί η Τράπεζα Κύπρου. Φοβούνται, όπως καταγράφεται στο άρθρο των FT ότι βραχυπρόθεσμα κεφάλαια θα αποκτήσουν τον έλεγχο μιας τράπεζας που μόλις πρόσφατα μπήκε σε υγιή βάση και υπενθυμίζει πως το κυπριακό κράτος προσπαθεί να περάσει νομοθεσία που να προστατεύει μεγάλες επενδύσεις σε οργανισμούς που θεωρεί καίριας σημασίας για την οικονομία της Κύπρου.

"Ακόμη και μια υψηλότερη προσφορά μπορεί να μην λάβει το ναι για εξαγορά της Τρ. Κύπρου η Lone Star", καταλήγει το άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση