ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΕ: Απέρριψε ξανά το αίτημα για αναστολή της 3ης υπόθεσης της Τρ. Κύπρου

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση είχαν απαλλαγεί και αθωωθεί οι κατηγορούμενοι Αντρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Απορρίφθηκε για δεύτερη φορά, από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, το αίτημα της υπεράσπισης για αναστολή της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου.

Η υπεράσπιση, είχε υποβάλει εκ νέου με επιστολή της, το αίτημα προς τον Γενικό Εισαγγελέα για αναστολή της ποινικής διαδικασίας, μετά και την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου να απορρίψει την έφεση του Γενικού Εισαγγελέα κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία απαλλάγηκαν και αθωώθηκαν οι εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρής, από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Μετά την απόρριψη, συνεχίστηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης, με την υπεράσπιση να εκφράζει την πρόθεσή της να εγείρει προδικαστικές ενστάσεις σε σχέση με τη διαδικασία, ενώ το Κακουργιοδικείο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει επί της διαδικασίας σε ενδιάμεση συνεδρίαση στις 27 Ιουνίου.

Η υπεράσπιση ζήτησε όπως εκδικαστεί το θέμα ότι υπάρχει κατάχρηση διαδικασίας στην ύπαρξη τριών υποθέσεων, ενώ ήγειρε και το θέμα της χρησιμοποίησης των ίδιων προσώπων ως μαρτύρων σε κάποιες υποθέσεις και ως κατηγορουμένων σε άλλες, ενώ έλαβαν υποσχέσεις ότι δεν θα διωχθούν αφού ήταν μάρτυρες σε άλλες υποθέσεις.

Ο Εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Νίνος Κεκκός εξέφρασε την άποψη ότι οι προδικαστικές ενστάσεις θα πρέπει να εξεταστούν ενιαία και επιφυλάχθηκε να μελετήσει τα πρακτικά για να τοποθετηθεί αν θα επαναδιατυπωθεί το ίδιο πλαίσιο γεγονότων.

Το δικαστήριο όρισε ως ενδιάμεση ημερομηνία, ώστε να τοποθετηθεί και η κατηγορούσα αρχή και να αποφασιστεί η διαδικασία, την 27η Ιουνίου στις 9 το πρωί.

Μετά την αθώωση των Ηλιάδη και Κυπρή, η διαδικασία συνεχίζεται για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που είναι οι Χρίστης Χατζημιτσής, Νικόλας Καρυδάς, Χριστόδουλος Πατσαλίδης, Ελίζα Λειβαδιώτου και Δέσποινα Κυριακίδου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν την 01/06/2017 μη παραδοχή στις 16 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, τέσσερις για πλαστογραφία και αντίστοιχες για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, τρεις για χειραγώγηση της αγοράς, τρεις για ψευδείς λογαριασμούς και δύο για συνωμοσία προς καταδολίευση.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X