ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί «κτύπησε ξύλο» ο Σάββας Περδίος

Φανερά συγκινημένος παρέδωσε την σκυτάλη στο νέο ένοικο του Υφυπουργείου Τουρισμού, Κώστα Κουμή

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Η σημερινή ήταν η πρώτη αλλαγή σκυτάλης στο Υφυπουργείο Τουρισμού στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του και η συγκίνηση του απερχόμενου Υφυπουργού Σάββα Περδίου καλωσορίζοντας το νέο Υφυπουργό Κώστα Κουμή, ήταν ιδιαίτερα έντονη. Ξεκινώντας την αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο κ. Περδίος ευχαρίστησε έκδηλα συγκινημένος την οικογένεια του, το προσωπικό του Υφυπουργείου και τους επαγγελματίες φορείς του τουρισμού, για να εισπράξει θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ευχαριστώ για την υπομονή και οφείλω να το ομολογήσω, δεν ήμουν ο καλύτερος αδερφός, (παύση), ο καλύτερος γιος ούτε και εγγονός τα τελευταία 4 χρόνια, λόγω της δουλειάς, λόγω των κρίσεων, όμως το έκανα με την ψυχή μου. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Υφυπουργείου Τουρισμού. Όλες και όλοι έχουν κάνει μια απίστευτη προσπάθεια εν μέσω κρίσεων. Δεν ήταν μόνο οι κρίσεις και η δουλειά, είχαμε και τον στόχο να μετατρέψουμε τον ΚΟΤ σε Υφυπουργείο. Δεν μιλήσαμε ποτέ για τις δυσκολίες που βρήκαμε μπροστά μας. Βρήκαμε, αλλά νομίζω τις αντιμετωπίσαμε. Και όπως έχω πει πολλές φορές φίλες και φίλοι, είμαι πολύ περήφανος για εσάς». (χειροκρότημα).

Απευθυνόμενος στους φορείς του τουρισμού, τους ευχαρίστησε για την στήριξη και την συμπαράσταση τους. «Αν η Εθνική Στρατηγική Τουρισμού, είναι αυτή που είναι και το Υφυπουργείο σήμερα είναι αυτό που είναι, οφείλεται και σε εσάς. Ελπίζω να συνεχίσετε να είστε δίπλα στο Υφυπουργό για την υλοποίηση της στρατηγικής. Το 2ο που περιμένω από εσάς είναι να δώσετε λίγο χρόνο σε αυτόν τον άνθρωπο, να διαβάσει να μελετήσει, να γνωρίσει το προσωπικό του, διότι όλοι οι φορείς του τουρισμού, απαιτούμε πολλά- και καλά κάνουμε. Για να μπορέσει όμως αυτός ο άνθρωπος με την ομάδα του να συνεχίσουν να κάνουν αυτά που πρέπει για την χώρα, πρέπει να του δώσουμε τον χρόνο να ενημερωθεί και να γνωρίσει το προσωπικό. Αυτό σας το ζητώ εγώ σαν χάρη».

Απευθυνόμενος στον νέο Υφυπουργό, ο κ. Περδίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με αυτόν στο πηδάλιο, το Υφυπουργείο θα συνεχίσει την δράση του και την εθνική στρατηγική τουρισμού. «Είμαι και χαρούμενος και περήφανος που σου αφήνω ένα τομέα που είναι σε άνοδο, τόσο σε αφίξεις και έσοδα, όσο και ποιοτικά. Τα τελευταία 3 χρόνια, το ποσοστό ικανοποίησης πελατών στην Κύπρο έχει φτάσει το 86% και ο στόχος είναι το 90% μέχρι το 2030. Μέσα από την δική σου δράση, και της ομάδας είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, το 2022 ήταν παρά τις αντιξοότητες αρκετά καλή χρονιά, φτάσαμε το 90% του 2019, ενώ ο φετινός Γενάρης ήταν ο καλύτερος Γενάρης όλων των εποχών. Φτάσαμε τις 90 χιλιάδες αφίξεις και αυτό δείχνει την προοπτική για φέτος και το μέλλον.

Αφού διαβεβαίωσε το νέο Υφυπουργό ότι θα είναι συνέχεια στο πλάι του και εξέφρασε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, του ευχήθηκε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσει καμία κρίση και κτύπησε προληπτικά ξύλο. «Θέλω να ξέρεις ότι θα είμαι συνέχεια στο πλάι σου για ό,τι χρειαστείς. Πιστεύω σε εσένα και σου εύχομαι κάθε καλό, κάθε επιτυχία και μακάρι- να κτυπήσω και ξύλο- να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσεις καμιά κρίση- ούτε Thomas Cook, Germania, Air Berlin, ούτε πανδημία, και να μην συνεχίσεις να αντιμετωπίζεις τον πόλεμο στην Ουκρανία. Εύχομαι όλα να πάνε ρόδινα γιατί το αξίζει το προσωπικό μας και ο τουρισμός μας», ανέφερε καταληκτικά, ο απερχόμενος Υφυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση