ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:01
 

Στην τελική ευθεία για CEO της Τράπεζας Κύπρου

Πόλα Χατζησωτηρίου και Γιάννης Ζωγραφάκης τα δύο πρόσωπα που φαίνεται να πρωταγωνιστούν

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Κυπριακή καταγωγή θα έχει το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου, ενώ θα έχει διατελέσει και σε κομβική θέση στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως, άλλωστε, και οσονούπω ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, Τάκης Αράπογλου που ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών την περίοδο 2004 - 2009.

Τη δυάδα, που συζητείται τα τελευταία 24ωρα για νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, συμπληρώνει ένας άντρας και μία γυναίκα. Όπως πληροφορείται η «Κ», το ένα είναι του μη εκτελεστικού μέλους της Τρ. Κύπρου, Ιωάννη Ζωγραφάκη και το άλλο της Πόλας Χατζησωτηρίου, επίσης μη εκτελεστικό μέλος.

Αμφότεροι είναι κυπριακής καταγωγής, είναι στο Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, είχαν διευθυντικές θέσεις ή θέσεις σε Δ.Σ. στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και τη Eurobank, είναι γεννημένοι την ίδια δεκαετία στην Κύπρο και έχουν βρεθεί στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον με τον κ. Αράπογλου. Πάντως, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς και τα δύο πρόσωπα είναι ικανά στελέχη, τα οποία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αναπόφευκτα πολλές απαιτήσεις που έχει η θέση.

Η Πόλα Χατζησωτηρίου διετέλεσε αναπληρώτρια διευθύνουσα Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας από τον Ιούνιο του 2014. Έως τότε, και τον Ιούλιο του 2013, διετέλεσε γενική διευθύντρια Οικονομικών στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, με αρμοδιότητες την εποπτεία και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων Στρατηγικής και των Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Φορολογίας, Διοικητικής Πληροφόρησης και Στήριξης Εργασιών Dealing Room του Ομίλου. Πριν ενταχθεί στην Εθνική Τράπεζα εργάσθηκε στον Όμιλο Eurobank έως το 2013 ως γενική διευθύντρια του Finance and Strategy. Η κ. Χατζησωτηρίου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου από τις 13 Αυγούστου 2018.

Όπως έγραψε η «Κ» στην έντυπη έκδοσή της την Κυριακή (12/5) για τον κ. Ζωγραφάκη, εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια στη Citibank στις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα, ενώ πλέον είναι μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και μη εκτελεστικό μέλος στην Τρ. Κύπρου.

Εξελίξεις γύρω από το θέμα αναμένεται να προκύψουν ίσως και αύριο, με την Τράπεζα Κύπρου όμως να μην μπορεί να σχολιάσει το οτιδήποτε τη δεδομένη στιγμή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την Τρίτη 14 Μαίου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας θα οριστικοποιηθεί ο κ. Αράπογλου ως Πρόεδρός της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X