ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H «Ζήνων» αναμένει κονδύλι από το Υπ. Μεταφορών

Την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιό της, δηλώνει «έτοιμο για όλα, ακόμα και για τη φυλακή»

Newsroom K

Επιπρόσθετο κονδύλι από το Υπουργείο Μεταφορών, αναμένει η εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας για να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων, ενώ την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει "έτοιμο για όλα, ακόμα και για τη φυλακή".

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Παντελής Παντελίδης δήλωσε το πρωί ύστερα από συνεδρία, ότι «δυστυχώς η απόφαση δεν άλλαξε, είναι η ίδια, γιατί είναι θέμα ρευστότητας. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αν δεν μας δώσουν χρήματα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους». Πρόσθεσε πως «με τα χρήματα που πήραμε από το Υπουργείο πληρώθηκαν οι πιστωτές για να μας προμηθεύουν με ανταλλακτικά και να επιδιορθώνουν τα λεωφορεία. Οι μέτοχοι δεν πήραν μπακίρα».

Ανέφερε ακόμα ότι «εάν πληρώναμε τους μισθούς των οδηγών δεν θα υπήρχαν λεωφορεία για να οδηγήσουν οι υπάλληλοι. Το πρόβλημα παραμένει και δεν λύνεται και πρέπει η κυβέρνηση να πάρει απόφαση τι θα κάνει». Δήλωσε, επίσης, ότι «αυθαίρετα έκοψαν τα προηγούμενα χρόνια χρήματα, δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό στη ρευστότητα της εταιρείας».

Ερωτηθείς τι θα κάνει η εταιρεία σε περίπτωση που το Υπουργείο ζητήσει να πληρωθούν κανονικά οι μισθοί των υπαλλήλων, σύμφωνα με τη Σύμβαση που έχει υπογράψει, ο κ. Παντελίδης απάντησε πως «εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα, γνωρίζουμε και για το ποινικό αδίκημα και είμαστε έτοιμοι και για τη φυλακή και για όλα».

Είπε ακόμα ότι ο ίδιος έχει ειδοποιήσει την Υπουργό Μεταφορών πως «δεν είναι ανάγκη ούτε να βγάζει διατάγματα από τα δικαστήρια ούτε να στέλνει κλούβες από τη Λευκωσία για να μας πάρουν φυλακή. Εμάς τα χαρτιά μας είναι καθαρά ωστόσο στο Υπουργείο μας αναφέρουν ότι υπάρχουν περίπου 80 με 100 χιλιάδες ευρώ το μήνα έλλειμμα»

Πρόσθεσε επίσης ότι «το 2015 μας έκοψαν μόνο από τους μισθούς 1,061,950 ευρώ για τα έτη 2012, 2013 και 2014».

Ερωτηθείς κατά πόσον η εταιρεία προχωρεί σε διαδικασία πτώχευσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. απάντησε «όχι ούτε πτώχευση ούτε τίποτε, εμείς είμαστε εδώ και εάν έρθουν οι άνθρωποι να δουλέψουν καλώς».

Συνεχίζοντας είπε, ερωτηθείς κατά πόσον η εταιρεία μετακυλεί την ευθύνη στην κυβέρνηση, «στην πολιτική απόφαση, στους πολιτικούς όχι στους κυβερνητικούς υπαλλήλους», αφού «οι κυβερνητικοί υπάλληλοι κινούνται μέσα από ορισμένες διαδικασίες».

Σε παρατήρηση ότι εάν η εταιρεία δεν πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων, η Σύμβαση που έχει μπορεί να κριθεί άκυρη, με αποτέλεσμα να σταματήσει η οποιαδήποτε διαδικασία χρεών είχε η εταιρεία πριν, ο κ. Παντελίδης είπε πως «τίποτε δεν μπορεί να γίνει. Εφεραν τους μετόχους και το Συμβούλιο σε τέτοιο σημείο που δεν κρατάνε γρόσι ούτε Δικαστήριο να πάνε». Πρόσθεσε πως «αφήνουν την τύχη τους στο κράτος. Εχουμε μια επιχείρηση χωρίς κέρδος και είναι μια αγγαρεία του κράτους».

Ερωτηθείς ποια απόφαση λήφθηκε σήμερα στη συνεδρία του Δ.Σ. απάντησε πως ζήτησε από τους μετόχους και τους συμβούλους εάν «έχει κάποιος διάθεση να βγάλει λεφτά από τη τσέπη του ή να πουλήσει χωράφι για να χρηματοδοτήσει την εταιρεία και να μπορέσουμε έτσι να κάνουμε τις συγκοινωνίες του κράτους. Δυστυχώς ήταν όλοι αρνητικοί".

Εξάλλου, ο κ. Παντελίδης είπε, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον περιμένει από το Υπουργείο Μεταφορών την επόμενη κίνηση, πως οπωσδήποτε. «Ο κόσμος έχασε τις περιουσίες του, είναι απλήρωτα τα λεωφορεία από το 2012, πλήρωνα τους μισθούς με βάση συλλογικές συμβάσεις που επέβαλε το κράτος, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 καταφέραμε να μειώσουμε τα έξοδα και τους μισθούς μας», συμπλήρωσε.

Σε περίπτωση, συνέχισε, «που δεν πάρουμε από το Υπουργείο επιπρόσθετο κονδύλι να πληρώσουμε τους μισθούς δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους και παραμένουμε στην ίδια κατάσταση. Εμείς τους είπαμε να αναλάβουν και εάν θέλουν να μας πάρουν φυλακή». Τέλος, προκάλεσε -όπως είπε- «οποιονδήποτε να ελέγξει τα βιβλία της εταιρείας και εάν κλέψαμε να μας πάρουν φυλακή. Από τον Οκτώβρη του 2012 βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως ούτε μια μπακίρα κατάχρηση δεν έγινε στην εταιρεία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση