ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κομισιόν ενέκρινε προσωρινή μη καταβολή μίσθωσης για τ/κ περιουσίες, για στήριξη γεωργίας και κτηνοτροφίας

Το σχέδιο αποσκοπεί στην άμβλυνση της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι

ΚΥΠΕ

Η Κομισιόν ενέκρινε σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ της κυπριακής κυβέρνησης για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη γεωργική παραγωγή και οι οποίες επηρεάστηκαν δυσμενώς από την πανδημία.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, το σχέδιο αφορά τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), που δραστηριοποιούνται στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, και εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.
 
Στο σχέδιο το οποίο η Κύπρος κοινοποίησε στην Κομισιόν, η δημόσια στήριξη λαμβάνει τη μορφή της μη καταβολής των συμβάσεων μίσθωσης για τα έτη 2020 και 2021 που οφείλονται στο κράτος, για οικόπεδα και τις εκτάσεις που ανήκουν σε Τουρκοκυπρίους (που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών ως Κηδεμόνας τ/κ Περιουσιών). Επίσης περιλαμβάνει τη μη καταβολή συμβάσεων μίσθωσης για αυτή την περίοδο για κρατικές εκτάσεις και δασικές εκτάσεις.
 
Το σχέδιο αποσκοπεί στην άμβλυνση της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Το ποσό της ενίσχυσης θα αντιστοιχεί στο οφειλόμενο μίσθωμα.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κομισιόν διαπιστώνει πως το κυπριακό σχέδιο στήριξης είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο καθώς,δεν θα υπερβαίνει τα 225.000 ευρώ ανά δικαιούχο που δραστηριοποιείται στη γεωργική παραγωγή ή τα 1,8 εκατ. ευρώ ανά δικαιούχο που δραστηριοποιείται στη δασοκομία και θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
 
Η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, κρίνοντας πως είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους, όπως προβλέπεται στις συνθήκες και στο συμφωνημένο προσωρινό πλαίσιο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση