ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η μοναδική εμπειρία της πιο ακριβής κρουαζιέρας στον κόσμο

47 000 ευρώ ανά διανυκτέρευση στις πολυτελείς σουίτες

Του Ανδρέα Καραμήτα

Στην αγορά κρουαζιέρας προστέθηκε και η Four Seasons Yachts η οποία κάνει αρχή με το πρώτο της σκάφος το οποίο διαθέτει 95 σουίτες και αναμένεται να αρχίσει την υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2026. Σύμφωνα με το Bloomberg για επτά διανυκτερεύσεις  στην Καραϊβική το κόστος ανέρχεται στις  $20.000  ανά σουίτα, με έως και $330.000  για τη γυάλινη σουίτα σχεδόν 930 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται μπροστά απ’ το επιβλητικό  φουγάρο του πλοίου.

Μέσα στην τιμή των $47.000  ανά διανυκτέρευση είναι μόνο η δωρεάν σαμπάνια και μόνο το πρωινό. Μέσα στο πλοίο προσφέρονται γεύματα και δείπνο, εφάμιλλα των εστιατορίων που διαθέτουν τα ξενοδοχεία Four Season και που είναι βραβευμένα με αστέρι Michelin. Σύμφωνα με την εταιρία  η οποία είναι αδελφή εταιρία της Seasons Hotels Ltd, η Four Seasons Yachts δεν στοχεύει τους συνήθεις ταξιδιώτες, αλλά τους θαμώνες της εταιρείας Four Seasons Hotels Ltd. και στους πιστούς της επωνυμίας, που έχουν συνηθίσει να πληρώνουν à la carte.

Ουσιαστικά αυτό που αγοράζει ο πελάτης με αυτά τα ποσά είναι ο χώρος επί του πλοίου. Με χωρητικότητα και μέγεθος 34000 τόνων και μήκος περισσότερο από 220 μέτρα το Four Season 1 με κόστος κατασκευής 400 εκατ. ευρώ  είναι περίπου σε μέγεθος ίδιο με τα κρουαζιερόπλοια που έχουν δυνατότητα φιλοξενίας 700 άτομα μόνο που στην εν λόγω κρουαζιέρα δεν επιτρέπονται περισσότεροι από 220.  

Η Θάτσερ Μπράουν, διευθύνων σύμβουλος της Marc-Henry Cruise Holdings Ltd., η οποία κατέχει και διαχειρίζεται από κοινού τα Four Seasons Yachts, δήλωσε στο Bloomberg «Αυτό που δημιουργούμε δεν είναι ένα κρουαζιερόπλοιο και δεν είναι γιοτ είναι ένα μοναδικό υβρίδιο που δεν θα μοιάζει με τίποτα εκεί έξω στην αγορά».

Μοναδική Φινέτσα – Με άρωμα Ωνάση

 

Όταν η εταιρία άρχισε να δημιουργεί τα αρχικά σχέδια είχε ως βάση έμπνευσης την θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση CHRISTINA και που σήμερα προσφέρεται για ιδιωτική ναύλωση. Το  ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που αποτυπώθηκε από το  Christina O είναι η πισίνα, η οποία, στα 30 μέτρα μήκος στο Four Seasons 1, είναι μία από τις μεγαλύτερες στη θάλασσα. Και στα δύο σκάφη, η πισίνα βρίσκεται στο πίσω κατάστρωμα, με πάτωμα που ανυψώνεται μέχρι το επίπεδο του δαπέδου για να δημιουργήσει μια μεγάλη επιφάνεια χώρου. Σχετικά με το εσωτερικό  είναι της σουηδικής σχεδιαστικής πλοίων Tillburg της Σουηδίας, με δημιουργική συμβολή από την πολυτελή μάρκα Prosper Assouline. Όλες οι σουίτες θα έχουν παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και εξωτερικές βεράντες, με το μικρότερο να είμαι μεγαλύτερο από 50 τ.μ.. Οι κορυφαίες σουίτες έχουν μέγεθος βίλας, με εξωτερικές πισίνες.

Η πιο ακριβή Σουίτα

Η πιο ακριβή σουίτα έχει 4 επίπεδα και ονομάζεται Funnel ενώ διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 6 άτομα. Η θέα της είναι πανοραμική 280 μοίρες. Το σκάφος διαθέτει και το μεγαλύτερο γυάλινο συνεχόμενο κομμάτι που έχει τοποθετηθεί σε σκάφος. Τα παράθυρα της σουίτας είναι τεράστια ενώ διαθέτει σπα και γυμναστήριο.

Επιπρόσθετα η συγκεκριμένη σουίτα έχει την δυνατότητα επέκτασης αφού υπάρχουν 3 παρακείμενες σουίτες οι οποίες δύναται να διαμορφώσουν ένα πέμπτο επίπεδο ή στην περίπτωση που πρόκειται για ταξιδιώτες που συνοδεύονται από ασφάλεια για να μένει η φρουρά τους εκεί.  Ενώ η ιδέα της τοποθέτησης της μεγαλύτερης σουίτας στο φουγάρο είναι κάπως νέα, η Disney Cruise Lines Inc. διαθέτει μια σουίτα σχεδόν 185 τετραγωνικών μέτρων στο φουγάρο του Disney Wish. Το  καταπληκτικό με το Four Seasons 1 είναι ότι έχει ένα αυτόματο σύστημα και έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει 100 διαφορετικούς τύπους δωματίων.

Το σκάφος διαθέτει τόσα μέλη πληρώματος όσα και οι επισκέπτες αναλογία που αν ξέρει κάποιος από κρουαζιέρες θα αντιληφθεί ότι είναι πρωτόγνωρο και αυτή η πρακτική συμβαίνει μόνο στα ξενοδοχεία.

Δρομολόγια

Στα 10 δρομολόγια που δημοσιοποιήθηκαν – χειμώνας στην Καραϊβική, ακολουθούμενος από την άνοιξη και το καλοκαίρι στη Μεσόγειο – το Four Seasons φαίνεται να ακολουθεί το πλήθος των ιδιωτικών γιοτ σε μικρά λιμάνια και προορισμούς όπως το St. Barts, τα Ελληνικά νησιά και το St.-Tropez . Το 2025, το Four Seasons 1 έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί περίπου 130 λιμάνια σε 30 χώρες. Η διαδικασία κράτησης είναι αδιαφανής ξεκινώντας μόνο με πρόσκληση προς συχνούς επισκέπτες του Four Seasons.Ζητήθηκε από τα ενδιαφερόμενα μέρη να καταβάλουν $10.000  ανά σουίτα για να εγγραφούν σε μια λίστα αναμονής. Έκτοτε οι κρατήσεις έγιναν διαθέσιμες στο κοινό, αλλά απαιτούν ιδιωτικές συνομιλίες με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα ή «προσωπικό σύμβουλο γιοτ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Καραμήτα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση