ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καρούσος: Ικανοποίηση για την πορεία έργων στην Πάφο

Ο Δήμος Πάφου «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση που συνεργάζεται εξαιρετικά με την κεντρική Κυβέρνηση, είπε ο Υπουργός

ΚΥΠΕ

Την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Πάφο εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, δηλώνοντας πως η πόλη έχει αλλάξει.

Σε ολοήμερη περιοδεία του στην Πάφο, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο κ. Καρούσος επισκέφτηκε την Παρασκευή το υπό εκτέλεση έργο βελτίωσης της Λεωφόρου Ελλάδος, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τις υποδομές για τα αστικά λεωφορεία και τις συγκοινωνίες στην Καραβέλλα και τον χώρο όπου εκτελείται το έργο της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων στην Πάφο.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων δηλώνοντας πως η Πάφος έχει αλλάξει. Ανέφερε πως κάποια εκ των έργων τα εκτελεί ο Δήμος Πάφου εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, σημειώνοντας πως ο Δήμος Πάφου «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση που συνεργάζεται εξαιρετικά με την κεντρική Κυβέρνηση» ενώ είπε ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Επιπρόσθετα ο Υπουργός Μεταφορών εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον πεζόδρομο που ενοποιεί τους αρχαιολογικούς χώρους της Πάφου, που ήδη χρησιμοποιούν τουρίστες.

Ο κ. Φαίδωνος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως ο κ. Καρούσος ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων, δηλώνοντας πως κάποια από αυτά είναι υπό την ευθύνη των δημοσίων έργων, δηλαδή του Υπουργείου Μεταφορών, πλην όμως συνέχισε, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος και το Υπουργείο εμπιστεύτηκαν την τοπική αρχή για να αναλάβει ως αναθέτουσα αρχή την υλοποίηση αυτών των έργων.

Είπε ακόμη πως ο Δήμος Πάφου ανταποκρίθηκε σ’ αυτή την εμπιστοσύνη και τα έργα υλοποιούνται και εντός των χρονοδιαγραμμάτων και με ποιότητα. Πρόσθεσε επίσης πως συζήτησαν κάποια εξειδικευμένα ζητήματα που αφορούν το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο, ώστε να δώσουν την δυνατότητα το Μουσείο να είναι προσβάσιμο και σε ώρες μη λειτουργίας. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στον προαύλιο χώρο, ώστε να είναι προσβάσιμος στον κάθε πολίτη.

Όσον αφορά το έργο της ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων ο κ. Φαίδωνος είπε πως το έργο καθυστέρησε πέντε χρόνια λόγω της εγκατάλειψης του από τον εργολάβο που το κατασκεύαζε. Τελικά, συνέχισε, μετά από τη συνεργασία Δήμου Πάφου και Υπουργού Μεταφορών το πολύ σημαντικό έργο στην καρδιά της προστατευόμενης από την Ουνέσκο αρχαιολογικής περιοχής της Πάφου, ήρθε να ενοποιήσει και να αναδείξει περαιτέρω τους αρχαιολογικούς χώρους της Πάφου.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου της Εκτελεστικής Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων (ΣΕΚΟ) Πάφου υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών. Στην διευρυμένη σύσκεψη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, θα εξεταστεί η κατασκευή των κυματοθραυστών στο νοτιοδυτικό μέτωπο της Πάφου και της Γεροσκήπου, αλλά και στο εναπομείναν κομμάτι που ενώνει την τουριστική περιοχή με το αεροδρόμιο Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση