ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάρτα αγρότη προωθεί ο Υπουργός Γεωργίας

Στόχος η παροχή διευκολύνσεων κίνησης κεφαλαίου στον αγροτικό κόσμο ανέφερε ο Π. Ξενοφώντος ενώπιον της Βουλής

Την πρόθεση για δημιουργία κάρτας αγρότη με στόχο την παροχή διευκολύνσεων στον αγροτικό κόσμο ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώνος, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην συνεδρία της επιτροπής Γεωργίας της Βουλής. Όπως ανέφερε, η κάρτα αγρότη, θα γίνει σε συνεργασία με τα πιστωτικά ιδρύματα και θα αποσκοπεί στην παροχή διευκολύνσεων κίνησης κεφαλαίου στους αγρότες καθώς επίσης και άλλα παρεμφερή ωφελήματα.

 Στις προτεραιότητες του νέου Υπουργού είναι:

-Η σταθεροποίηση του αγροτικού εισοδήματος η βελτίωση των συνθηκών οικονομικής δραστηριότητας των αγροτών και τη διασφάλιση της παραγωγής.

- Η δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων (συμπεριλαμβάνεται και στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), μέσα από το οποίο αναμένεται ότι θα γίνεται καλύτερος προγραμματισμός της παραγωγής και θα ενισχύεται η ασφάλεια των συναλλαγών με την έγκαιρη πληρωμή των αγροτών και τη διαφάνεια στις τιμές. Στόχος να περιοριστεί η διαφορά μεταξύ της τιμής πώλησης του προϊόντος από την παραγωγή και της τιμής αγοράς από τον καταναλωτή, αποκαθιστώντας με αυτό τον τρόπο μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στην αλυσίδα εφοδιασμού και διάθεσης τροφίμων.

- Περιορισμός χρήσης φυτοφαρμάκων και αντιβιοτικών, μέσω μηχανισμού ο οποίος θα ελέγχει τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και αντιβιοτικών σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα αντίστοιχα, σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης τροφίμων- τόσο των προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας όσο και των εισαγόμενων προϊόντων και όσων μεταφέρονται δια μέσου της πράσινης γραμμής από τα κατεχόμενα στη βάση του σχετικού κανονισμού της ΕΕ.

- Ενδυνάμωση του ελέγχου της παράνομης αλιείας, με δημιουργία τεχνητών υφάλων και αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων.

- Αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας με συνεργασία της Κύπρου με γειτονικές χώρες και αγορά σύγχρονου εξοπλισμού και σκαφών.

- Δημιουργία χερσαίων υποδομών εξυπηρέτησης των μονάδων υδατοκαλλιέργειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση