ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταργεί τον φόρο στο αλκοόλ το Ντουμπάϊ

Αυτή είναι μια προσπάθεια να γίνει η πόλη πιο ελκυστική για τους ξένους

ΚΥΠΕ

Το Ντουμπάι καταργεί τον φόρο 30% στο αλκοόλ και θα σταματήσει να ζητά και τις προσωπικές άδειες αλκοόλ, ένα έγγραφο που όποιος επιθυμεί να καταναλώσει αλκοόλ πρέπει να έχει μαζί του, μετέδωσε το BBC.

Αυτή είναι μια προσπάθεια να γίνει η πόλη πιο ελκυστική για τους ξένους, ιδιαίτερα δεδομένου του ανταγωνισμού με τις γειτονικές χώρες,  σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το βρετανικό κανάλι.

Δεν είναι σαφές εάν το μέτρο, που τέθηκε σε ισχύ χθες, θα είναι μόνιμο. Οι Financial Times έγραψαν ότι πρόκειται για δοκιμαστικό μέτρο με διάρκεια ένα έτος, επικαλούμενοι καλά ενημερωμένες πηγές.

Οι ξένοι στο Ντουμπάι ξεπερνούν σε αριθμούς τους κατοίκους με αναλογία εννέα προς ένα. Η πόλη είναι γνωστή ως η «πρωτεύουσα των πάρτι» του Κόλπου και οι πολίτες συνήθως πηγαίνουν στο Umm al-Quwain ή σε άλλα εμιράτα για να αγοράσουν αλκοόλ χονδρικώς.

Ιστορικά, το Ντουμπάι μπόρεσε να προσελκύσει περισσότερους πλούσιους τουρίστες και ξένους εργάτες σε σύγκριση με τους γείτονές του, επίσης χάρη στις πιο ανεκτικές πολιτικές του που αποδέχονταν έναν πιο φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Τώρα όμως αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό των αντιπάλων του που αναπτύσσουν τους τομείς της φιλοξενίας και των οικονομικών υπηρεσιών.

Οι μη μουσουλμάνοι στο Ντουμπάι πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών για να καταναλώνουν αλκοόλ και να έχουν μαζί τους την άδεια, μια κάρτα που εκδίδεται από την αστυνομία.

Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα σπάνια ζητούν να δουν την κάρτα, αλλά όσοι καταναλώνουν αλκοόλ χωρίς να έχουν άδεια, μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ή σύλληψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση