ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καύσιμα: Πού θα φθάσουν οι τιμές - Οι εκτιμήσεις για την πορεία

Οι τιμές σήμερα ανά το Παγκύπριο και τα φθηνότερα πρατήρια

Συσσωρευμένες είναι οι αυξήσεις που παρατηρούνται τον μήνα Απρίλιο στις τιμές των καυσίμων μετά και την επαναφορά των φόρων κατανάλωσης. Η πορεία των αυξήσεων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, εκτιμάται όμως ότι θα παρουσιάσει μια σταθεροποιητική τάση στη συνέχεια. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το τεταμένο κλίμα στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, δεν είχε αντίκτυπο στις τιμές των καυσίμων, με την κατάσταση ωστόσο να παραμένει ρευστή.

Όπως δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, αυτή και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν αυξήσεις της τάξεως των 2-3 σεντ στα καύσιμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Καταναλωτών, από την 1η Απριλίου που καταργήθηκε η επιδότηση των 8,3 σεντς το λίτρο, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 14 σεντ μαζί με το ποσό της κατάργησης και 9,5 σεντ το πετρέλαιο κίνησης. Ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε ότι μετά τις τελευταίες αυξήσεις «δεν προβλέπεται ότι θα υπάρξουν άλλες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, Σάββας Προκοπίου, είπε στην «Κ»  ότι οι αυξήσεις το τελευταίο τρίμηνο ανήλθαν σε περίπου 15-20 σεντ. Στο παρόν στάδιο, εξήγησε, οι τιμές στην παγκόσμια αγορά του πετρελαίου έχουν σταθεροποιηθεί και δεν έχουν αυξηθεί λόγω των αρνητικών εξελίξεων στην περιοχή. Εκτίμησε μάλιστα ότι αν υπάρξουν κάποιες αυξήσεις θα είναι πολύ μικρές. Σύμφωνα με τον κ. Προκοπίου, η τιμή του μπρεντ σήμερα ανέρχεται γύρω στα 88 με 89 δολάρια το βαρέλι, ενώ το προηγούμενο δεκαπενθήμερο κινήθηκε γύρω στα 90 δολάρια.

Οι τιμές σήμερα ανά το παγκύπριο

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή και το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων, η μέση τιμή Παγκύπρια στην Αμόλυβδη 95 φθάνει στα 1,565 ευρώ, η φθηνότερη τιμή στα 1,485 ευρώ και η ακριβότερη τιμή στα 1,623 ευρώ. Στην Αμόλυβδη 98 Παγκύπρια η μέση τιμή είναι στα 1,623 ευρώ, η φθηνότερη τιμή στα 1,518 ευρώ και η ακριβότερη τιμή στα 1,719 ευρώ. Στο πετρέλαιο κίνησης η μέση τιμή Παγκύπρια φθάνει στα 1,605 ευρώ, η φθηνότερη τιμή στα 1,544 ευρώ και η ακριβότερη τιμή στα 1,649. Στο πετρέλαιο θέρμανσης Παγκύπρια η μέση τιμή είναι στα 1,133 ευρώ, η φθηνότερη τιμή στα 1,065 ευρώ και η ακριβότερη τιμή στα 1,257 ευρώ. Οι τιμές των καυσίμων κίνησης στα φθηνότερα πρατήρια σήμερα*:

Αμόλυβδη 95

 

Αμόλυβδη 98

 

Πετρέλαιο κίνησης

Πετρέλαιο θέρμανσης

* Πρατήρια με κόκκινη γραμματοσειρά είναι εκτός σύνδεσης (offline). Η τιμή πρατηρίου ενδέχεται να διαφέρει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση