ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καύσωνας - Ποιες οι προθέσεις της κυβέρνησης για επιδότηση του ρεύματος

Αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο η απόφαση για παράταση ή όχι του μέτρου

Του Έκτορα Γεωργίου

Εκπνέει το μέτρο επιδότησης του ρεύματος στις 30 Ιουνίου, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην ανανέωσή του, τον Σύνδεσμο Καταναλωτών να το θεωρεί ως επιτακτική ανάγκη να παραταθεί το μέτρο, ενώ από πλευράς ΑΗΚ γίνεται λόγος για μειώσεις στις τιμές καυσίμων διεθνώς. Εν μέσω καύσωνα, λοιπόν και αναφορικά με τις τιμολογήσεις του ρεύματος, το Υπουργικό Συμβούλιο αύριο στην τακτική του συνεδρία αναμένεται να εξετάσει το μέτρο. Στη συνεδρία του Υπουργικού θα αναλυθούν διεξόδικά τα οικονομικά δεδομένα της πρότασης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην «Κ» πρόθεση της κυβέρνησης είναι το μέτρο να ανανεωθεί για το υπόλοιπο του καλοκαιριύ δηλάδη τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ελαφρυνθούν οι καταναλωτές.

 

Ναι από Σύνδεσμο Καταναλωτών

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, τόνισε ότι το μέτρο πρέπει να συνεχιστεί τουλάχιστον για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αφού όπως ανέφερε, από το εν λόγω μέτρο ένα μέσο νοικοκυριό επωφελείται περίπου 20 με 25 ευρώ τη διμηνία.

Στα 30 σεντς η κιλοβατώρα

Στα 30 σεντς κυμαίνεται αυτή την περίοδο η κιλοβατώρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδόπούλου. Σε ερώτηση αν προκύπτουν διατιμήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η κα Παπαδόπούλου επισήμανε ότι οι τιμές των καυσίμων κινούνται πτωτικά κάτι που συνεπάγεται σε μείωση της τιμής του ρεύματος, ωστόσο πρόσθεσε ότι σε περίπτωση κατάργησης της επιδότησης από πλευράς κυβέρνησης οι εν λόγω μειώσεις δεν θα είναι ορατές στα τιμολόγια.

Προς ανανέωση ο μηδενικός ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα

Όπως πληροφορείται η «Κ», πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει και ο μηδενικός συντελεστής του ΦΠΑ βασικά είδη, πέραν του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό θα διαφανεί στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα εννέα κατηγοριών τέθηκε σε ισχύ τον Μάιο του 2023, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο εφαρμόστηκε μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ και στις παραδόσεις κρεάτων και λαχανικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Έκτορα Γεωργίου

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση