ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κίνα: Η Evergrande ξαναρχίζει τις εργασίες της μετά την πληρωμή τόκων ομολόγου

Δημοσίευσε την Κυριακή φωτογραφίες από πολλά έργα σε διάφορες πόλεις της χώρας

Kathimerini.gr

Επανεκκίνησε τις εργασίες του σε περισσότερα από 10 έργα στη Σεντζέν, την Ντονγκουάν και άλλες πόλεις ο κινεζικός όμιλος Evergrande.

Η σχετική ανακοίνωση της εταιρίας εκδόθηκε την Κυριακή αφού η εταιρία φάνηκε να αποφεύγει τη χρεοκοπία την προηγούμενη εβδομάδα με μια πληρωμή τόκων ομολόγου της τελευταίας στιγμής.

Η Evergrande, με παθητικό περίπου 300 δισεκ. δολαρίων, ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Wechat ότι ορισμένα έργα έχουν μπει στη φάση της εσωτερικής διακόσμησης ενώ σε άλλα κτίρια προσφάτως ολοκληρώθηκαν οι κατασκευές. Πρόσθεσε ότι η προσπάθειά της να εγγυηθεί την κατασκευή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Η ανακοίνωση περιελάμβανε αρκετές φωτογραφίες με εργάτες σε διαφορετικά έργα στις οποίες αναγράφονταν η ημερομηνία και η ώρα.

Με την κίνησή της την περασμένη εβδομάδα να καταβάλει 83,5 εκατ. δολάρια σε τόκους ομολόγου, η Evergrande εξασφάλισε μία ακόμα εβδομάδα για να αντιμετωπίσει μια κρίση χρέους που ελλοχεύει στη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία.
Τα προβλήματα της Evergrande προκάλεσαν κλυδωνισμούς σε όλο τον κινεζικό κλάδο ακινήτων των 5 τρισεκ. δολαρίων, που σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της οικονομίας, οδηγώντας εταιρίες στη χρεοκοπία καθώς και σε υποβαθμίσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Η κρίση χρέους της βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών εν μέσω ανησυχιών για εξάπλωση των προβλημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση