ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κίνητρα €30 εκατ. για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης μέσω του ταμείου Ανάκαμψης και έξυπνες μεταφορές ύψους 50 εκατ. ευρώ

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχέδιο κινήτρων για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων όλων των κατηγοριών περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η δράση έχει κόστος 30 εκατ. ευρώ και απορροφά τη μερίδα του λέοντος από τον προϋπολογισμό των 38.6 εκατ. που αφορούν την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Στο ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνεται το Σχέδιο επιδότησης για εγκατάσταση 1000 σημείων επαναφόρτισης ύψους 4 εκατ. ευρώ καθώς επίσης και η εγκατάσταση 10 διπλών σημείων ταχείας επαναφόρτισης σε χώρους του κρατικού τομέα όπως νοσοκομεία, μουσεία και ταχυδρομεία ύψους 0.79 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, πόσο ύψους 3,81 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν για αγορά 100 ηλεκτρικών οχημάτων για τις ανάγκες του δημοσίου τομέα και αντικατάσταση του 100% των ιδιωτικών μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων στα ταχυδρομεία.

Ποσό 15 εκατ. ευρώ θα απορροφήσει το σχέδιο απόσυρσης ρυπογόνων οχημάτων.

Μέσω του Σχεδίου θα προχωρήσει και η ψηφιοποίηση των δικτύων μεταφορών, η εγκατάσταση συστήματος περιφερειακού ελέγχου αστικής κυκλοφορίας και τα έξυπνα συστήματα μεταφορών σε αυτοκινητόδρομους και αστικούς δρόμους ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Τα σχέδια θα εφαρμοστούν μέχρι τέλος του 2021.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση